- Ufattelig tragedie

«De taktfaste dunkene fra teknoscenen 100 meter unna oppleves som en sterk kontrast til sorgen som har senket seg som en tung tåke over festivalplassen og de sørgende.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tårene strømmet fra triste og sjokkerte festivaldeltagere, mange fortsatt i fortvilet uvisshet om noen av deres venner er blant de omkomne. Folk strømmer til stedet og legger ned lys, blomster og små hilsninger. Dagslyset avslører et område som mest av alt minner om en slagmark. De fargerike bukettene ligger som en absurd kontrast mot det gjørmete underlaget som folkemengden skled rundt på under konserten i natt. En ung gutt kom gråtende bort til stedet og la fra seg en Pearl Jam T-skjorte.

Krisesenter

Det var flere titusentalls mennesker på området der ulykken skjedde. Mange av tilskuerne var bare metre unna - uten å ane at deres medpublikummere kjempet en desperat kamp for livet i gjørmehavet like ved.

Det er opprettet et krisesenter for publikum og scenevakter som opplevde den blodige episoden på nært hold. Festivalsjef Leif Skov benektet under en pressekonferanse Dagbladet var til stede på klokka 03 i natt, at vaktholdet og sikkerheten foran scenen var for dårlig. Festivalledelsen har også besluttet at festivalen skal gå sin gang.

- Livet er tross alt større enn døden, sa festivalsjefen.

Festivalen fortsetter

Ikke langt unna stedet der folk fortsatt strømmer til med blomster og lys, er nye konserter i gang. De taktfaste dunkene fra teknoscenen 100 meter unna oppleves som en sterk kontrast til sorgen som har senket seg som en tung tåke over festivalplassen og de sørgende.

Mange spør seg hvorvidt det er riktig av festivalledelsen og fortsette festivalen. Ingen av de rundt 80 000 menneskene som er her nede, er ubemerket av det som har skjedd. Mange har allerede begynt å pakke sammen.

Hvorvidt kveldens konsert med Oasis skal gå som planlagt på Den orange scene, samme sted hvor Pearl Jam spilte da tragedien inntraff i natt, er foreløpig ikke avklart.

Uansett, årets festival er over. Og det spørs om Roskilde noen gang vil bli det samme.

<B>TÅKE AV SORG:</B> Det er stille fra scenen hvor Pearl Jam spilte.
<B>MINNES VENNENE:</B> Blomster, lys og små hilsner ble lagt der tragedien utspant seg.
SORG OG FORTVILELSE: Fortsatt er det ukjent hvem alle de åtte omkomne er.