Eirik Jensen

- Ufattelig tungt

Eirik Jensen er knust, men gir ikke opp håpet. Etter å ha fått beskjeden om at dommen er rettskraftig, vil han kjempe videre.

DØMT: Eirik Jensen hadde håpet på Høyesterett, men nå vil han kjempe videre. - Jeg skal bevise min uskyld, sier han. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DØMT: Eirik Jensen hadde håpet på Høyesterett, men nå vil han kjempe videre. - Jeg skal bevise min uskyld, sier han. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skal bevise min uskyld. Jeg er uskyldig dømt. Det er ikke en norsk rettsstat verdig å dømme meg til 21 års fengsel uten bevis, sier Eirik Jensen til Dagbladet.

Farid Bouras, en av Eirik Jensens tre forsvarere, reiste til Kongsvinger fengsel umiddelbart etter at Høyesteretts ankeutvalg avslo å slippe anken gjennom.

Grundig dom

Høyesteretts ankeutvalg begrunner avslaget med at Borgarting lagmannsrett har behandlet Eirik Jensens sak grundig. Over 16 sider begrunner ankeutvalget sin begrunnelse for å nekte å slippe anken igjennom til Høyesterett.

Eirik Jensen hadde satt sin lit til at Høyesterett ville behandle saken, og ikke avvise anken.

«Bare påstander»

- Jeg er dømt til lovens strengeste straff, 21 års fengsel, uten noen form for bevis. Politiet og deretter domstolene har dømt meg etter påstander fra Gjermund Cappelen, sier Jensen.

- Eirik Jensen tok avgjørelsen til Høyesteretts ankeutvalg svært tungt, sier Farid Bouras i advokatfirmaet Elden.

Gir ikke opp

Selv om landets øverste domstol - Høyesterett - har slått fast at dommen mot Eirik Jensen er rettskraftig, kommer den tidligere polititoppen ikke til å gi opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer