Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uff da, herr verdensbanksjef

Når ryddet Paul Wolfowitz i sokkeskuffen sist?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjef for Verdensbanken og tidligere viseforsvarsminister i USA, Paul Wolfowitz, angrer nok i dag på at han ikke har bedre kontroll på sokkeskuffen sin.

De siste to døgnene har nemlig den mektige banksjefens sokkevaner vært vittigheten det humres over. Det takket være den skarpsynte fotografen Nadir Alp i det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia.

Av med skoene

Som banksjefer flest er Wolfowitz kjent for å være ulastelig kledd. Den mektige konservative politiske veteranen trives best i dress og slips - og sko.

Men da han søndag gjestet den storslåtte moskeen Selimiye i Tyrkia, måtte skoene av. Og det avdekket nye og til nå ukjente sider ved banksjefens klesvaner.

God lufting

Banksjefens sokkelest var ikke like plettfri som resten av drakten. To gapende hull ga banksjefens storetær god lufting. De tittet mer enn villig frem fra de ustoppede sokkene.

Og da gikk det som det måtte gå - fotografen tok bildet, og bildet ble saken. Det er vel liten tvil om hva herr Wolfowitz kan vente seg mange av under årets juletre.

I SOKKELESTEN: Verdensbanksjef Paul Wolfowitz måtte av med skoene under besøket i moskeen. Det stoppet ikke der. Foto: Nadir Alp / AP
I SOKKELESTEN: Verdensbanksjef Paul Wolfowitz måtte av med skoene under besøket i moskeen. Det stoppet ikke der. Foto: Nadir Alp / AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!