Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ufine spekulasjoner» fra Marit Christensen

Advokat Hans Marius Graasvold sier at han bare representerer Anders Behring Breiviks mor.

FÅR SVAR: - Jeg stiller meg selvfølgelig spørsmålet: Hvilken klient er det advokatene arbeider for, sa Marit Christensen da Dagbladet møtte henne utenfor NRK i går. Nå får hun svar. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR SVAR: - Jeg stiller meg selvfølgelig spørsmålet: Hvilken klient er det advokatene arbeider for, sa Marit Christensen da Dagbladet møtte henne utenfor NRK i går. Nå får hun svar. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er full krangel om tidligere NRK-journalist Marit Christensens bokutgivelse om Anders Behring Breiviks avdøde mor - i god tid før boka har kommet ut.

Kort før hun døde den 22. mars i år, rakk Wenche Behring Breivik å engasjere advokat og rettighetsekspert Hans Marius Graasvold for å stoppe boka.

«Direkte ufint»
Overfor Dagbladet har Christensen mer enn antydet at noen andre enn Wenche Behring Breivik står bak.

- Jeg stiller meg selvfølgelig spørsmålet: Hvilken klient er det advokatene arbeider for, sier Marit Christensen i dagens papir- og nett-
utgave av Dagbladet.

«Direkte ufint», sier Hans Marius Graasvold om det.

- Jeg reagerer på de spekulasjonene hun prøver å legge opp til om hva som er motivet her. Det er helt unødvendig, sier han til Dagbladet.

Brøt kontakten Konflikten ble kjent i lørdagens VG, hvor det kom fram at Wenche Behring Breivik i fjor høst trakk seg fra samarbeidsprosjektet med Marit Christensen om å skrive ei bok.

Christensen fortsatte likevel å skrive på boka, og å ha møter med Breivik.

Denne kontakten fortsatte til 4. mars. Etter det brøt Wenche Behring Breivik all kontakt og hennes advokat skrev brev og ba Marit Christensen om å stoppe boka.

Jobber for moren Igår sa Graasvold til Dagbladet at Anders Behring Breivik og hans søster i USA er «innforstått» med deres mors ønske om å stoppe boka, og at de deler dette ønsket.

Om han har dem som klienter eller får betalt av dem, ville han ikke kommentere.

I dag sier Hans Marius Graasvold dette om hvem han jobber for:

- Jeg har ikke andre klienter per i dag enn Wenche Behring Breivik. Jeg synes det er ufint å å forsøke å sette i gang den type spekulasjoner.

- Merkelig
Nå ser det ut til at Graasvold og Marit Christensens advokat Jon Wessel-Aas vil begynne å snakke sammen, etter at konflikten i flere dager har blitt brettet ut i mediene.

- Jeg registrerer det advokatene har sagt i media, men de har ikke tatt direkte kontakt med oss etter Breiviks død, sier Jon Wessel-Aas til Dagbladet.

Han sier at det fra hans side derfor ikke foreligger noen konflikt, og synes det blir merkelig å skulle diskutere saken med Wenche Behring Breiviks advokater «basert på en ikke-ferdigstilt, upublisert bok som de ikke har peiling på hva inneholder».

- Får gjøre det
Nå sier Hans Marius Graasvold at han vil ta kontakt med Christensens advokat - selv om han synes det er mer naturlig at den andre siden gjør det.

- Jeg får heller gjøre det, hvis han ønsker at jeg skal ta den kontakten. Men jeg er samtidig veldig klar på at vi har gitt veldig klart uttrykk for hva vi mener om en slik bokutgivelse, sier Graasvold til Dagbladet.

REAGERER: - Jeg reagerer på de spekulasjonene hun prøver å legge opp til om hva som er motivet her. Det er helt unødvendig, sier advokat Hans Marius Graasvold til Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
REAGERER: - Jeg reagerer på de spekulasjonene hun prøver å legge opp til om hva som er motivet her. Det er helt unødvendig, sier advokat Hans Marius Graasvold til Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling