- UFO eller tegn fra Gud?

Mystisk sky fikk millioner i Moskva til å sperre opp øynene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Det kan se ut som en scene fra filmen «Independence day», men er ifølge meteorologene et helt naturlig fenomen.

Vi snakker da om skyformasjonen som la seg over vestkanten av Moskva onsdag forrige uke. Den glødende ringformede skyen fikk raskt bloggere og ufoeksperter til å gi både religiøse og utenomjordiske forklaringer på fenomentet.

Men meteorologene forsikrer om at ringen verken er et tegn fra Gud eller synlig bevis på at utenomjordiske har gjestet vår klode i talerkenformet farkost.

«ORIGINALEN» Slemme fremmede i store romskip slår til mot USA og resten av verden på selveste uavhengighetsdagen for USA, 4. juli, ifølge filmen. Helt ulik er kanskje ikke skyen fra Moskva - men trolig ikke like truende... Vis mer

- En rekke værfronter har passert over Moskva den siste tiden, med innslag av arktisk luft. Solen skinte fra vest, og det er slik dette fenomenet oppstod, sier en talsmann for moskvas værvarsel til britiske Daily Mail.

Han sier det er en ren optisk effekt, og understreker at den ikke har noe med utslipp eller forurensning å gjøre.

- Nei, været har vært kraftig i Moskva den siste tiden. Således ville ikke smog eller røyk kunnet danne slike formasjoner. Da måtte det ha vært helt stille vær, sier værvarsleren.

Ikke uventet er enkelte innenfor alternative miljøer skeptiske til den offisielle forklaringen.

GAMMEL KLASSIKER: Med tolv år på baken har blockbusteren Independence day fra 1996 allerede rukket å bli en klassiker. Mange har forbundet skyformasjonen med scenene fra filmen da ufoene kom. Vis mer