Ufo i Hessdalen?

Få dager etter at verdens første målestasjon for ukjente lysfenomener ble satt opp i UFO-bygda Hessdalen i Sør-Trøndelag, er de første uforklarlige observasjonene festet til film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi konstaterer at det ikke er snakk om fly. Det er sjekket ut. Stjerner eller andre himmellegemer er det heller ikke. Slikt filtreres vekk, sier høgskolelektor og sivilingeniør Erling Strand ved Høgskolen i Østfold til NTB.

Et avansert alarmkamera og en videoopptaker starter automatisk når merkelige og ukjente lysfenomener dukker opp på himmelen over Hessdalen i Sør-Trøndelag, 30 kilometer nordvest for Røros Og fem minutter over midnatt, natt til fredag i forrige uke, ble det hittil mest interessante bildet tatt på vesthimmelen.

- Fenomenet varte bare noen korte sekunder. Det var over før videospilleren rakk å starte, og vi har derfor ikke klart å analysere fenomenet denne gangen, sier Strand.

Verdenskjent

Det var i desember 1981 at de første rapportene om ukjente lysfenomener kom fra Hessdalen. Etter hvert som observasjonene er blitt mange, er også den lille fjellbygda i Holtålen kommune blitt verdenskjent. I 1994 var framtredende vitenskapsmenn fra ni land på UFO-seminar i Hessdalen.

Verdens første målestasjon for ukjente lysfenomener følges nå med interesse blant forskere og andre interesserte over hele verden. Bildene fra Hessdalen legges fortløpende og automatisk ut på internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer