UFO-jakt med ny radar

TRONDHEIM (Dagbladet): UFO-forskerne trapper opp virksomheten i Hessdalen, nord for Røros. Med ny radar og flere kameraer håper forskere å finne svaret på det mystiske fenomenet i bygda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nesten hver dag er det merkelige ting å se i Hessdalen - bygda som tiltrekker seg UFO-interesserte fra hele verden.

Her er verdens første målestasjon for ukjente lysfenomener. De siste årene har de datastyrte kameraene fotografert hundrevis av mystiske lysglimt over dalføret.

Sist helg fikk UFO-stasjonen opprustning, skriver avisa Arbeidets Rett.

- Vi monterte utstyret, men ble ikke helt ferdige med jobben, så det er ikke kommet i drift, sier lederen for «Project Hessdalen», Erling Strand, til Dagbladet.

Radar og kameraer

Hessdalenprosjektet har satt opp ei ni meter høy mast ved målestasjonen. I toppen står en radar og to nye kameraer: et fargekamera med zoom, og et annet kamera som er koblet sammen med et nytt kamera som er plassert 150 meter vekk fra målestasjonen.

- Med et slikt tokamerasystem kan vi med enkel geometri måle avstanden til objektet som filmes, og vi kan se om lyskilden gir refleksjon på radaren. At vi kan få nærbilder av lyskilden og måle avstanden innebærer en solid forbedring av målestasjonen. Vi kan samle inn flere og bedre data, utdyper Strand for Arbeidets Rett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer