Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UFO-observasjoner mellom Finnsnes og Bodø

Politiet bekrefter, men venter på at Knut Jørgen Røed Ødegaard skal våkne, slik at vi får svar på hva det var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):

Stjerneskudd? En enorm rakett? Eller en flygende tallerken?

Det er ingen som riktig vet hva som fløy i svært høy hastighet fra Finnsnes i nord til Bodø i sør seint mandag kveld. Men det var mange som observerte lysfenomenet.

- Det er i hvert fall snakk om et eller annet flyvende objekt vi ikke kan forklare hva er, sier operasjonsleder Oddgeir Slettli ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Mange henvendelser

Politidistriktet fikk en rekke henvendelser like før midnatt i går.

- Oppringningene kom omtrent samtidig, og fra et stort område. Vi hadde henvendelser fra blant annet Narvik, Vesterålen og Lofoten. Og vi har ingen grunn til å tvile på sannferdigheten hos vitnene, forteller Slettli til Dagbladet.no.

Det var ikke bare han som fikk henvendelser.

image: UFO-observasjoner mellom Finnsnes og Bodø

Også til Helgeland politidistrikt ringte en person og fortalte om det spesielle synet. Hovedredningssentralen registrerte stor aktivitet over Kystvaktradioen, der en stor mengde båter rapporterte om lysfenomenet. Et SAS-fly og Hurtigruta skal også være blant vitnene. 

Stort grønt lys

Flere personer henvendte seg også til Dagbladet.

- Vi så et stort og veldig langt lys som for over nattehimmelen i høy fart tre mil sør for Harstad, forteller André Grønmo.

- Det var farget hvitt, grønt og gult, og lysene blåste utover fra det som om det var et stjerneskudd. Det virket ikke som om det var en komet, og det var om lag fire-fem ganger større enn et fly, og gikk mye raskere, fortsetter Grønmo.

- De som har henvendt seg har fortalt om et en grønn lyskule med hale, som gikk lavt i luftrommet. Det er blitt snakket om en høyde på 500 meter, og det ble oppfattet som svært stort, oppsummerer operasjonsleder Oddgeir Slettli.

Kontakt med Forsvaret

- Har dere funnet noen forklaring på hva det kan være?

UFO: Utallige mennesker observerte et foreløpig uidentifisert flygende objekt på Helgelandskysten sent mandag kveld. Dette bildet er fra Vancouver Island, British Colombia, 8.oktober 1981. Foto: Reuters/Scanpix
UFO: Utallige mennesker observerte et foreløpig uidentifisert flygende objekt på Helgelandskysten sent mandag kveld. Dette bildet er fra Vancouver Island, British Colombia, 8.oktober 1981. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Nei, men det skulle vi gjerne. Vi har vært i kontakt med både Forsvarets radaranlegg, rakettanlegget ved Andøya og Evenes flyplass. Ingen har plukket det opp på radaren, eller kunnet gi noen god forklaring. Vi får vel vente til Knut Jørgen Røed Ødegaard våkner.

- En flygende tallerken, kanskje?

- Du, jeg har et avslappet forhold til akkurat det der.

- Grønne menn, da?
- Ha ha, i så fall er de hjertlig velkomne.

<B>VENTER PÅ DENNE MANNEN:</B> Politiet bekrefter UFO-observasjoner, men venter på flere svar fra Knut Jørgen Røed Ødegaard.
<B>MYSTERIET I HESSDALEN:</B> I 2001 stod innbyggerne i Hessdalen overfor UFO-mysterium.