KLINIKKEN:  Klitoris-sykehuset har fått navnet Kamkozo, og skal etter planen åpne 7. mars i år. Foto: Skjermdump, Clitoraid.org
KLINIKKEN: Klitoris-sykehuset har fått navnet Kamkozo, og skal etter planen åpne 7. mars i år. Foto: Skjermdump, Clitoraid.orgVis mer

UFO-sekt åpner klitoris-sykehus i Burkina Faso

Tilbyr kontroversiell operasjon til ofre for kjønnslemlestelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):. Raelian-sekten mener at mennesket stammer fra verdensrommet, og at vi ble skapt av utenomjordiske vesener for å kunne oppleve glede og nytelse.

De hevder å fremme verdensfred, demokrati - og seksuell tilfredsstillelse. De har de senere år engasjert seg i kampen mot kjønnslemlestelse. Gjennom organisasjonen Clitoraid har de etablert en klinikk i San Fransisco, som tilbyr en svært kontroversiell rekonstruktiv kirurgi.

Nå skal de åpne en tilsvarende klinikk i Burkina Faso. Klinikken heter Kamkozo, men har fått kallenavnet «the Pleasure Hospital». Klinikken skal etter planen åpnes 7. mars i år.

Clitoraid er en frivillig organisasjon opprettet av Raelian-sekten for å få en slutt på kjønnslemlestelse.

- Ideen kommer fra den raeliske bevegelsen, men det er ikke de som står for finansieringen. Clitoraid er en ideell organisasjon hvor både personer fra Raelian-sekten og andre personer jobber, sier Abibata Sanon, som jobber med prosjektet, til AFP.

Klinikken har som formål å «gi tilbake kvinnene deres verdighet, så vel som deres mulighet til å oppleve nytelse, noe som har blitt tatt fra dem mot deres vilje».

Operasjonen vil ta cirka 45 minutter, og skal være gratis. Det er angivelig allerede 300 personer på venteliste, fra Kenya, Mosambik, Etiopia, Senegal, Mali og Elfenbenskysten.

Raelian-bevegelsen ble grunnlagt på 70-tallet av Claude Vorilhon.

De ble omtalt verden over da de i 2002 hevdet at fem kvinnelige medlemmer var gravide med klonede fostre.