UFO skaper panikk

I India er folk livredde etter at en UFO er observert. Politiet sier det er et insekt. Torsdag samlet 10 000 seg i demonstrasjon fordi myndighetene ikke gjør noe med saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kommer på natta, en flygende kule med røde og blå lys som angriper innbyggere i den fattige regionen Shanwa i India. Ofrene får store brannsår, noen har til og med omkommet.

Det er i alle fall det de skremte innbyggerne sier.

- Massehysteri

- Et mystisk, flyvende objekt angrep ham på natta, sier Raghuraj Pal, naboen til Ramji Pal som nylig døde i Shanwa.

- Magen hans var røsket opp. Han døde to dager etterpå.

Legene sier historiene bare er massehysteri. Politiet har en annen forklaring, nemlig insekter.

- Det er et 9 centimeter langt insekt med vinger som gir utslett og overflatiske sår, sier Kavindra P. Singh i politiet ifølge AP.

Flere omkommet

Men landsbyboerne er ikke overbevist.

Minst sju mennesker har dødd de siste dagene som følge av uforklaringe skader i staten Uttar Pradesh. Mange andre lider av sår og kløe. De sier det har skjedd dem mens de sov.

I det hardest rammede området, Mirzapur-distriktet 40 mil sørøst for New Dehli, har folk sluttet å sove utendørs til tross for den kvelende varmen.

Innbyggerne har organisert beskyttelsesgrupper som slår på trommer og roper ut advarsler til det skumle som kommer fra himmelen.

Raser mot myndighetene

Noen mener myndighetene gjør alt for lite og at de burde prøve å fange udyrene.

En person døde torsdag i Sitapur da politiet avfyrte skudd i en menneskemengde på 10 000. De hadde samlet seg for å kreve at myndighetene må fange angriperne.

- Folk blokkerer veiene og angriper politiet hver gang det er en skade eller et dødsfall, sier Amrit Abhijat, ordfører i Irzapur. Han sier han har UFOen på film.

Legene benekter at det er noe mystisk ved dette.

- Ofte har ofrene ubevisst påført seg selv symptomene, sier Narrot Lal, lege ved King George's Medical College i Lucknow.

Store smerter

Men innbyggerne står på sitt, og hevder at det er noe der ute.

- Jeg kan ikke sove på grunn av smertene, sier Kalawati, 53, i byen Darra. Hun sier hun ble angrepet i forrige uke, og viser fram sår og blemmer på armene.

- Det var som en stor fotball som lyste. Den brente huden min, sier kvinnen.

<B>VISER FRAM SÅRENE:</B> Folket i regionen Shanwa har fått sår og blemmer de siste dagene. De mener det er en UFO som står bak. Her viser 26-åringe Sunil Sahu fram sine skader. Han ble angrepet da han sov ute i landsbyen Allahabad.
<B>RASER MOT MYNDIGHETENE:</B> Omkring 10 00 mennesker samlet seg til demontrasjon sist uke. De er sinte fordi myndighetene ikke fanger UFOen. 18-årige Brijesh Nishaad har fått skader i ansiktet.