Ufødte tvillinger døde av sykehus-smitte

- Dypt beklagelig, sier Rikshospitalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et ufødt tvillingpar døde i mors liv på Rikshospitalet tidligere i høst som følge av listeriasmitte, opplyser sykehuset i en pressemelding.

Dermed har infisert bløtost kostet fem mennesker livet ved sykehuset.

Den gravide kvinnen ble nemlig også smittet etter å ha spist ost som ble servert ved sykehuset.

- Det er med dyp beklagelse vi må registrere at en pasient som var innlagt hos oss i oktober, har mistet to fostre på grunn av listeriabakterie. Kvinnen var innlagt på sykehuset til kontroll og fikk servert den bløtosten som senere viste seg å inneholde listeriasmitte, sier strategidirektør Stein Vaaler ved Rikshospitalet.

De tre første pasientene som døde, var i utgangspunktet sterkt svekket. De to siste var ufødte barn i siste halvdel av svangerskapet, ifølge en pressemelding fra sykehuset.

Til sammen ble 15 pasienter syke av listeriasmitte ved sykehuset.

- Vi har gått kritisk gjennom helseforetakets mathåndteringsrutiner og levert en rapport til Mattilsynet om dette. Vi har nå utelatt all bløtost fra mattilbudet til våre pasienter, sier Vaaler.

Rapporten kan du lese her.

BEKLAGER: Rikshospitalet beklager etter at et ufødt tvillingpar døde i mors liv i oktober i år etter listeriasmitte. FOTO: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
BEKLAGER: Rikshospitalet beklager etter at et ufødt tvillingpar døde i mors liv i oktober i år etter listeriasmitte. FOTO: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

NTB

LISTERIA: