- UFOen eksploderte i fem hvite objekter og forsvant i løse lufta

Tidligere amerikanske offiserer krever å bli trodd etter pressekonferanse om UFO-observasjoner.

SLIK: Dette illustrasjonsbildet forsøker å vise hva som skjedde nær RAF-basen i Øst-England i 1980. Det er en av flere observasjoner av UFOer nær atomvåpenanlegg som tidligere offiserer fortalte om på en pressekonferanse i natt. Foto: rendlesham-incident.co.uk
SLIK: Dette illustrasjonsbildet forsøker å vise hva som skjedde nær RAF-basen i Øst-England i 1980. Det er en av flere observasjoner av UFOer nær atomvåpenanlegg som tidligere offiserer fortalte om på en pressekonferanse i natt. Foto: rendlesham-incident.co.ukVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): - Jeg tror - og de andre herrene her tror - at denne planeten får besøk fra andre kloder, som av en eller annen grunn er interessert i atomvåpenkappløpet som begynte etter andre verdenskrig.

Dette sier UFO-forsker og forfatter Robert Hasting, som organiserte pressekonferansen i natt der seks tidligere amerikanske offiserer fortalte om sine erfaringer med UFO-besøk på atomvåpenanlegg.

Hastings forsøker nå å få amerikanske myndigheter til å anerkjenne observasjonene til de over 100 tidligere militære som har fortalt om UFO-besøk.

- Legg våpnene ned I pressemeldinga som ble sendt ut før nattas pressekonferanse, ble det fortalt om en episode i 1967 da flere atomvåpen ble satt ut av spill etter at en UFO svevet over atomvåpenanlegget.

- Episoden forteller meg at UFOene sendte et signal til Washington og Moskva: Å ha atomraketter er å leke med ild, atomvåpen kan utslette hele menneskrasen, sier Hastings.

Pensjonert oberst Charles Halt husker å ha sett en UFO nær Royal Air Forces stasjon i Øst-England vinteren 1980.

- Det var et glødende og lyst objekt. Den beste måten jeg kan beskrive det på, er et lyst, rødt øye, med et mørkt sentrum. Det virket som den beskyttet noe. Objektet fløy gjennom skogen uten å komme nær noe tre, vi forsøkte å komme nærmere, men klarte det ikke. Så fløy det ut på en eng, bortenfor skogen og helt stille eksploderte det i fem hvite objekter og forsvant. Vi gikk ut på enga og forsøkte å finne bevis for at noe hadde skjedd, men vi fant ingenting, forteller Halt.

Halt kunne også dele andre observasjoner, som da han så en UFO høyt oppe i lufta sende «stråler» ned.

- Den beste måten jeg kan beskrive det er en slags laserstråle. Vi ble stående i andektighet. Var dette en advarsel? Et forsøk på å kommunisere? Var det et våpen? spør Halt.

- Ingen bevis Det amerikanske luftforsvaret etterforsket UFOer systematisk fra 1948 til 1968, programmet ble etterhvert kalt Project Blue Book.

I konklusjonen het det:

- Ingen UFO som er rapportert, etterforsket eller evaluert av luftforsvaret har indikert å være noen trussel til vår nasjonale sikkerhet. Det er heller ingen bevis for at observasjoner av «uidentifiserte» objekter er utenomjordiske farkoster.

Offiserene fra nattas pressekonferanse støtter ikke den offisielle linja.

- UFOer er virkelige, ikke innbilte. Myndighetene driver massivt hemmelighold rundt dette fenomenet, sier tidligere kaptein Robert Salas.

En reporter spurte hvor mange av de tidligere militære som tror på teorien om at UFOer besøker atomvåpenanlegg for å fortelle menneskene at de bør kvitte seg med atomvåpen. Kun Salas av de sju eks-militære rakk opp hånda.

PS! Washington Posts John Kelly blogget fra pressekonferansen.

Dagbladet.no lovet å rapportere fra pressekonferansen som ble holdt mandag i USA. Til alle som har sendt mail og etterlyst denne artikkelen, på grunn av tidsforskjellen til USA, ble denne saken først publisert i dag - tirsdag.

VITNE: Charles Halt er nå pensjonert.
VITNE: Charles Halt er nå pensjonert. Vis mer