Ufør avslørt av luksusbiler

En ufør kvinne tjente bare 100000 kroner, men kjøpte likevel flere luksusbiler. Dermed ble hun trukket inn i en av norgeshistoriens mest omfattende bedragerisaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1998 kjøpte kvinnen en Mercedes til 600.000 kroner. Året etter brukte hun bilen som betalingsmiddel ved kjøp av en ny Mercedes til 900.000 kroner. Bilen ble kjøpt hos samme bilselger som den første. I 2002 kjøpte kvinnen nok en Mercedes. Også denne ble kjøpt av samme bilselger, og prisen var nå 250000 kroner, ifølge Økokrims hvitvaskingsteam.

I selvangivelsene for 1998- 2001 oppgir kvinnen at hun bare tjente 100000 kroner. Det vekket mistanke. I fjor fikk hvitvaskingsteamet i Økokrim en melding om luksusbilkjøpene til den uføretrygdede Oslo-kvinnen.

200 siders tiltale

Kvinnen, som eier en stor enebolig, og som i selvangivelsen har oppført at hun fikk spillegevinster på 15000- 600000 i året, er grunnet hvitvaskingsmeldingen trukket inn i den såkalte kataloghai-saken. Åtte personer er tiltalt i den historiske bedragerisaken.

Tiltalen mot de åtte personene er en av historiens mest omfattende bedrageritiltaler.

Oslo-politiet har fylt opp flere rom med saksdokumenter. - Dette er en svært omfattende sak. Kvinnen er en part i saken, ettersom vi mener at hun har tatt vare på verdiene for de tiltalte. Politiet har vært i Oslo tingrett. Vi har tatt hefte i verdier på opptil 20 millioner kroner hos kvinnen, sier politiinspektør Frank Grimstad Jensen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Kvinnen er ikke tiltalt i kataloghai-saken, men kan risikere straffeforfølgelse for heleri. Politiet mener at kvinnen har tatt vare på millionene som stammer fra omfattende katalogbedragerier.

To domfelt

Kataloghai-saken er etterforsket av politiet siden 1998. Åtte personer er siktet for grovt bedrageri. Strafferammen er på ni års fengsel. Ifølge Aftenposten mener politiet at bedrageriene er utført i samarbeid mellom flere personer bosatt i Oslo-området. Politiet mener at svindlerne har lurt til seg over 20 millioner kroner fra flere tusen bedrifter i Norge. To personer er domfelt i saken.

<B>LUKSUS: </B>Den uføre kvinnen kjøpte en rekke dyre Mercedeser, blant annet en til 900.000 kroner.