Uføre Kjell Gunnar anklaget for norgesrekord i medlemsjuks

- Jeg bruker mellom fem og ti timer i uka på SOS Rasisme, hevder Kjell Gunnar Larsen, som har de fleste ansvarsfulle jobbene i organisasjonen.

DEN MEKTIGE MANNEN: Kjell Gunnar Larsen (55) møter for SOS Rasisme i  Haugaland tingrett. Her møter han alene, uten støtte fra ett eneste av 40 000 medlemmene han har hevdet SOS Rasisme har.  Foto: Jacques Hvistendahl
DEN MEKTIGE MANNEN: Kjell Gunnar Larsen (55) møter for SOS Rasisme i Haugaland tingrett. Her møter han alene, uten støtte fra ett eneste av 40 000 medlemmene han har hevdet SOS Rasisme har. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): SOS Rasismes sterke mann gjennom 18 år, Kjell Gunnar Larsen, holder et solid grep om flere av de mest sentrale posisjonene i organisasjonen som hevder å ha cirka 40 000 medlemmer:

Kjell Gunnar Larsen er blant annet:• Daglig leder• Ansatt som hovedkasserer (20 prosents stilling)• Landsstyremedlem• Leder av økonomiutvalget• Leder av Haugesund SOS Rasisme• Leder av Rogaland SOS Rasisme• Daglig leder og styreleder i Aktivisteiendom AS• Revisor for flere lokallag

Ingen i SOS Rasisme har flere sentrale posisjoner enn 55-åringen fra Haugesund. I tillegg er han nestleder i det kommunistiske mikropartiet Tjen Folket, som har plassert en rekke av sine sentrale folk i ledende verv og betalte stillinger i SOS Rasisme.

Som valgkomitéleder har Larsen en rekke ganger, og med stor suksess, fått valgt seg selv og flere sentrale medlemmer av Tjen Folket inn i viktige posisjoner i SOS Rasisme. Mange har også blitt ansatt og innehatt de best betalte stillingene over lang tid.En av de viktigste anklagene mot SOS Rasisme i rettssaken som nå pågår i Haugesund, er mangelen på demokrati i organisasjonen, og at dette bryter med kriteriene for støtten som er gitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer