Uføretrygdedes lønnsoppgjør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg ser at mange forlanger mye i årets lønnsoppgjør, ikke minst NRK, som vil sende en rimelig stor regning til oss alle. Og når alt har blitt dyrere, når kommer økningen til oss som er uføretrygda/pensjonerte? Vi skal jo leve vi også, men vi har jo ikke makt bak orda, vi kan vel neppe streike, eller hva? Lisensen fra NRK kan bli rimelig dyr for oss som må veie hver krone.

Jeg ser årlig det kommer en lønnsøkning på de fleste agendaer, men man kan temmelig enkelt si at om man er uføretrygda eller pensonist, så kommer den økningen mye senere, hvis vi får en i det hele tatt.

Pensjonerte mennesker har også utgifter, og når disse øker, og trygden ikke, så har vi ofte et rimelig stort problem. Og det er neppe noen hemmelighet at vi ikke er prioriterte.

Gi oss ett verktøy til å streike, eller ta oss med pr. prosent hver gang man kan regne ut våres levekostanader som øker i takt med lønnsøkningen, vi må jo også leve, og vi sliter ofte med at alle tjenester og f.eks matvarepriser har øket, mens trygden ikke har øket i samme takt. Dette gjør at vi får en dårligere levestandard. Tror ikke noen i yrker som kan streike ville godtatt dette. Men, er man maktesløs, så er man det.

Et godt råd til dere som skal pensjonere seg i fremtiden, eller (og dette må alle regne med kan skje) de som blir uføre; ha masse penger eller andre verdier på konto når dere jobber- å være trygdet er nemlig temmelig vanskelig. Man er ikke i en situasjon til å forhandle når man er pensjonert/uføretrygdet. Ikke alle kan jobbe, ikke alle er i stand til det. Jeg er lei av mentaliteten om at uføretrygdede snylter på den norske stat. det finnes nok av dem som snylter på skatten og som jobber svart. De av oss som jobber svart har jeg bare en ting å si til; slutt med det! At uføre og trygdede/uføretrygdede er snyltere er en gammal mentalitet som innehaverne av denne mentaliteten snart bør fatte.

Ett spørsmål; hvordan skal VI tvinge opp «lønna» vår? Vi har ikke noen pressmiddel, så vi må ta til takke med det vi har. Se bare på inntekten en minstepensjonist har. Har ikke en minstepensjonist eiendom, eller oppsparte midler, så er den personen meget ille ute å kjøre når alle andres tjenester og varer øker.

Noen som har gode tips til hvordan vi pensjonerte/trygdede skal streike? Vi vil gjerne leve også, ikke bare eksistere. Sistnevnte er hva jeg har ett inntrykk av er nok for NAV at vi gjør, knapt det...

Når alt har blitt dyrere, når kommer økningen til oss som er uføretrygda/pensjonerte? Vi skal jo leve vi også, men vi har ingen makt bak ordene for vi kan ikke streike, skriver innsenderen. Foto: Scanpix
Når alt har blitt dyrere, når kommer økningen til oss som er uføretrygda/pensjonerte? Vi skal jo leve vi også, men vi har ingen makt bak ordene for vi kan ikke streike, skriver innsenderen. Foto: Scanpix Vis mer