Uføretrygdet spådame dømt til fengsel for trygdesvindel

Skal ha følt seg truet til å spå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En uføretrygdet kvinne som jobbet svart som spådame er i Sunnmøre tingrett dømt til fengsel i ett år og tre måneder for trygdesvindel.

Mens hun i en periode var 100 prosent uføretrygdet lot hun være å opplyse at hun hadde inntekt fra spåtjenester. Hun betalte heller ikke skatt på det hun tjente. Kvinnen må tilbakebetale 1,2 millioner kroner til Nav, skriver NRK. Hun har erkjent forholdet.

Kvinnen er i 60-årene og det var da Skatt Sør foretok en ransaking av et teletorgselskap at de kom på sporet av spådamen fra Sunnmøre. Ifølge dommen fra Sunnmøre tingrett forklarte kvinnen at pengene gikk til å hjelpe sønnen som hadde store problemer. Kvinnen har forklart at hun følte seg truet til å spå, men det trodde ikke retten på.

Kvinnen sa i retten at hun har lite skolegang og ikke hadde lært hvordan hun skulle fylle ut selvangivelsen. Hun sa at hun trodde inntektene ble ført opp på den ferdig utfylte selvangivelsen.

Kvinnen ble dømt for grovt trygdebedrageri og åtte brudd på ligningsloven. Retten la i straffeutmålingen noe vekt på at kvinnen har store helseproblem.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram