Uforklarlig flyulykke i Paris

PARIS (Dagbladet): Myndighetene på Charles de Gaulle-flyplassen i Roissy utenfor Paris har ennå ingen forklaring på ulykken i natt som kostet en annenflyger livet og såret en pilot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De to flyene kolliderte på bakken. Air Liberté-flyet var klart til å ta av. Vi vet ennå ikke hvorfor air cargo flyet kom inn på rullebanen, sier flyplassens talsmann Didier Hamont.

Klokka var tre da Air Libertés MD 80-fly med 150 fans fra Real Madrid på vei til Spania etter seieren over Valencia kolliderte med et air cargo fly av typen Short 330 med twin motor. Den venstre vingen til Air Liberté-flyet traff cockpiten på air cargo-flyet. Annenflygeren ble drept mens piloten ble skadet. Hans liv er ikke i fare.

Hypoteser

Air cargo-flyet tilhører selskapet Streamline og skulle med post til Lutton nær London. Det hadde ingen grunn til å befinne seg på den rullebanen. I går var det mange hypoteser men ingen visshet. Instrumentene kan ha sviktet, piloten kan ha tatt feil, eller det kan ha vært gitt en feil ordre. Politiet beslagla i går opptakene av samtalene mellom cockpiten og kontrolltårnet og bildene fra radaren.

Krisecelle

Den uforklarlige ulykken er den første i sitt slag siden flyplassen ble åpnet for 26 år siden. Charles de Gaulle er verdens åttende største flyplass, og den slags ulykker skulle ikke kunne forekomme. Flyplassen var i går sterkt opptatt av å komme til bunns i etterforskningen så fort som mulig, og opprettet en krisecelle. Britiske teknikere vil bistå fransk politi.

Ulykken skapte store forsinkelser i de 80 flightene som skulle frakte resten av den spanske fansen hjem. I går formiddag hadde 1 500 fremdeles ikke kommet seg hjem.