Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uforsiktig omgang med brannfarlig væske

19-åring nekter for å ha satt fyr på ekskjæresten (16) med vilje. I morgen blir han trolig varetektsfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 16 år gamle jenta som ble påtent av eks-kjæresten sin i Vardø lørgår, ble søndag operert for alvorlige brannskader på Haukeland Universitetssykehus i Bergen. Hun var påført dyp andre- og tredje grads forbrenning på setepartiet og lårene.

- Kirurgene holdt på i rundt tre og en halv time med hudtransplantasjon. Selve operasjonen ser ut til å ha gått bra, men hvordan resultatet blir til slutt vet vi foreløpig ikke, forteller jentas storesøster til Dagbladet.no.

Også jentas mor har vært tilstede hele tida siden den rystende hendelsen natt til lørdag.

- Særdeles skjerpende omstendigheter

- Lillesøster sover nå. Hun er ei tøff jente, så dette går nok bra, forteller søsteren.

Den brannskadde jenta må ifølge familien trolig ligge rundt to uker på sykehuset.

19-åringen ble i går avhørt av politiet og er siktet for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Mandag morgen blir han framstilt for varetektsfengsling fordi politiet frykter at han vil ødelegge bevis.

- Saken har høy prioritet hos politiet, opplyser politiadvokat Tove Wulff Nilsen ved Øst-Finnmark politidistrikt.

 SATTE FYR PÅ KJÆRESTEN: Natt til i går. I dag gjennomgikk hun en svært lang operasjon for de alvorlige brannskadene. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
SATTE FYR PÅ KJÆRESTEN: Natt til i går. I dag gjennomgikk hun en svært lang operasjon for de alvorlige brannskadene. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen Vis mer

Advokat Stein Rønning forteller at klienten ikke vil samtykke til fengslingen.

- Det er ikke veldig store sprik mellom hans og jentas forklaring, men han bestrider at hadde til hensikt å sette fyr på jenta. Dette dreier seg om uforsiktig omgang med brannfarlig væske, sier han til Dagbladet.no.

19-åringen nekter for å ha helt bensin over den 16 år gamle ekskjæresten med vilje.

- Jeg mener vi kunne kommet til en annen ordning en varetektsfengsling mens politiet etterforsker saken, sier advokaten.

- Viftet med lighter

Påtenningen skjedde natt til lørdag. Jenta var innom ekskjæresten for å hente ei bukse hun hadde lagt igjen. Det ble krangling, og mens 16-åringen satt i en stol i gangen, helte 19-åringen bensin over stolen og fanget hennes.

- Han viftet med en lighter for å skremme, og plutselig tok det fyr, forteller jentas storesøster.

Jenta fór deretter ut i fyr og flamme og rullet seg i naboens sandkasse. 19-åringen skal ha løpt etter og kastet sand over de brennende beina for å hjelpe.

- Uforsiktig omgang med brannfarlig væske

Etter det Dagbladet.no forstår skal det ikke ha vært spesielt mye eller god kontakt mellom 16-åringen og 19-åringen etter bruddet. Ekskjæresten skal ikke tidligere ha utøvd alvorlig vold mot jenta.

- Vi er i sjokk over at dette kunne skje, sier søsteren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling