- Uforståelig at Haakon ikke svarer om luksusferien

Medieforsker og tidligere ansatt ved Slottet, Carl-Erik Grimstad, mener tilliten til kongehuset står på spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er uforståelig at Haakon ikke svarer på hvem som inviterte til luksusferien. Nå bør kronprinsparet gjøre pinen så kort som mulig og legge fram opplysningene, sier Carl-Erik Grimstad til Dagbladet.

Grimstad, medieforsker og tidligere ansatt i kongeparets stab, stiller seg undrende til at Haakon, på sitt møte med pressen tidligere i dag, ikke benyttet anledningen til å bringe klarhet i hvem som egentlig sto bak turen med luksusyachten «Mia Elise» tidlig i august.

- Ikke interesse i Norge Haakon opplyste at han og Mette-Marit ble invitert av «en venn», som også er en av eierne av båten, som koster 2 millioner kroner å leie i uka. Da han ble spurt hvem denne vennen er, ville han ikke gå i detalj.

- Jeg tror ikke han har noen interesse i Norge, sa kronprinsen.

Mange hadde ventet at Haakon ville avsløre mer, etter at han og Mette-Marit har fått hard kritikk i kjølvannet av turen. Spesielt opptatt har kritikerne vært av de eventuelle bindingene mellom gavegiver og -mottaker - ytelse og gjenytelse. Men Haakon var ikke preget av det.

- Jeg tenker ikke at han skylder oss noe, eller at vi skylder ham noe, sa Haakon - og ville heller snakke om de lokale speiderne i Asker, som var grunnen til at han befant seg i marka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.