Mener Trine Skei Grande ofret klimaet for Fremskrittspartiet:

- Uforståelig at KrF og Venstre holder sin hånd over Siv Jensen og Sylvi Listhaug

- Øker forskjellene, polariserer og ignorerer klimaendringene, mener Audun Lysbakken (SV) om statsbudsjettet.

- KOM NED SOM SKINNFELL: - Venstre gikk opp som en løve, men kom i dag ned som en skinnfell, sier SVs Audun Lysbakken. Her er Venstre-leder Trine Skei Grande (t.v.) sammen med finansminister og FrP-leder Siv Jensen og KrF-leder Knut Arild Hareide etter en pressekonferanse om statsbudsjettet i kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- KOM NED SOM SKINNFELL: - Venstre gikk opp som en løve, men kom i dag ned som en skinnfell, sier SVs Audun Lysbakken. Her er Venstre-leder Trine Skei Grande (t.v.) sammen med finansminister og FrP-leder Siv Jensen og KrF-leder Knut Arild Hareide etter en pressekonferanse om statsbudsjettet i kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVs partileder Audun Lysbakken mener forliket i dag står i sterk kontrast til Venstres store ord om en offensiv klimapolitikk da forhandlingene ble brutt.

- Venstre gikk opp som en løve, men kom i dag ned som en skinnfell, sier Lysbakken i en pressemelding.

Han er skuffet over partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V), som begrunnet det med hensynet til miljøet da de brøt forhandlingene.

- Venstre og KrF har valgt Fremskrittspartiet foran klimaet, sier Lysbakken.

SKUFFELSE I SV: Audun Lysbakken (SV) mener forliket i dag står i sterk kontrast til Venstres store ord om en offensiv klimapolitikk da budsjettforhandlingene ble brutt.
 Her er han sammen med Trine Skei Grande (V) i april i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKUFFELSE I SV: Audun Lysbakken (SV) mener forliket i dag står i sterk kontrast til Venstres store ord om en offensiv klimapolitikk da budsjettforhandlingene ble brutt. Her er han sammen med Trine Skei Grande (V) i april i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Talltriksing og grønnmaling

Ifølge SVs partileder har år etter år med løfter om utslippsreduksjoner fra Venstre og regjeringen tvert imot blitt fulgt av økte utslipp. Han tviler på om det blir noen endring på dette med 2017-budsjettet.

- De lover 600.000 tonn i kutt. I verste fall kan utslippene fortsette å øke. Dette budsjettet er fullt av triksing med tall, og grå politikk er dekket med grønnmaling, sier Lysbakken.

Han mener regjeringen blokkerer for nødvendig handling, på tross av flertall for en grønnere klimapolitikk i Stortinget. Selv om han synes flere av tiltakene i budsjettet er gode, er de etter Lysbakkens mening ikke i nærheten av å svare på kravene i Parisavtalen.

- Splitter og polariserer

Han er heller ikke fornøyd med den sosiale profilen i forslaget til statsbudsjett.

- Dette er fortsatt et usosialt budsjett, med store skattegaver til den økonomiske eliten og kutt til fattige og syke.

Ifølge Lysbakken er det svært uheldig at 600 lærere forsvinner i ungdomsskoler med sosiale utfordringer, mens økt kontantstøtte vil føre til integrerings- og fattigdomsproblemer.

- Denne regjeringen øker forskjellene i makt og rikdom i samfunnet vårt, skaper polarisering og splittelse og bryr seg ikke om klimaendringene. Det er uforståelig at KrF og Venstre holder sin hånd over Siv Jensen og Sylvi Listhaug. Regjeringen burde ikke blitt reddet, men felt i dag, oppsummerer Audun Lysbakken.