Mener Trine Skei Grande ofret klimaet for Fremskrittspartiet:

- Uforståelig at KrF og Venstre holder sin hånd over Siv Jensen og Sylvi Listhaug

- Øker forskjellene, polariserer og ignorerer klimaendringene, mener Audun Lysbakken (SV) om statsbudsjettet.

- KOM NED SOM SKINNFELL: - Venstre gikk opp som en løve, men kom i dag ned som en skinnfell, sier SVs Audun Lysbakken. Her er Venstre-leder Trine Skei Grande (t.v.) sammen med finansminister og FrP-leder Siv Jensen og KrF-leder Knut Arild Hareide etter en pressekonferanse om statsbudsjettet i kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- KOM NED SOM SKINNFELL: - Venstre gikk opp som en løve, men kom i dag ned som en skinnfell, sier SVs Audun Lysbakken. Her er Venstre-leder Trine Skei Grande (t.v.) sammen med finansminister og FrP-leder Siv Jensen og KrF-leder Knut Arild Hareide etter en pressekonferanse om statsbudsjettet i kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVs partileder Audun Lysbakken mener forliket i dag står i sterk kontrast til Venstres store ord om en offensiv klimapolitikk da forhandlingene ble brutt.

- Venstre gikk opp som en løve, men kom i dag ned som en skinnfell, sier Lysbakken i en pressemelding.

Han er skuffet over partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V), som begrunnet det med hensynet til miljøet da de brøt forhandlingene.

- Venstre og KrF har valgt Fremskrittspartiet foran klimaet, sier Lysbakken.

- Talltriksing og grønnmaling

Ifølge SVs partileder har år etter år med løfter om utslippsreduksjoner fra Venstre og regjeringen tvert imot blitt fulgt av økte utslipp. Han tviler på om det blir noen endring på dette med 2017-budsjettet.

- De lover 600.000 tonn i kutt. I verste fall kan utslippene fortsette å øke. Dette budsjettet er fullt av triksing med tall, og grå politikk er dekket med grønnmaling, sier Lysbakken.

Han mener regjeringen blokkerer for nødvendig handling, på tross av flertall for en grønnere klimapolitikk i Stortinget. Selv om han synes flere av tiltakene i budsjettet er gode, er de etter Lysbakkens mening ikke i nærheten av å svare på kravene i Parisavtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer