- Uforståelig at Magnus er forsvunnet

Sosial og vennerik. Ingen bråkmaker, men svarer på tiltale. Magnus Stangeby Hasletos store omgangskrets reagerer med sjokk og vantro på forsvinningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Da jeg så i avisa at Magnus var savnet, trodde jeg det ikke. Det er fortsatt helt uvirkelig, sier en venninne av Magnus. Hun var på festen i Kjellær'n natt til lørdag 22. desember.

Forstår ikke

- Jeg pratet med Magnus i 02-tida, like før jeg gikk. Jeg merket ingen ting unaturlig, sier Magnus' venninne, som ikke kjenner til at Magnus var på vei til noe nachspiel da han forsvant.

- Det er helt forferdelig, sier hun.

Dagbladet har snakket med flere venner og eksklassekamerater av den savnede MP-soldaten. Alle forteller om sjokk og vantro etter det som framstår som en uforståelig forsvinning.

Ingen av vennene har kjennskap til at Magnus hadde fiender, eller spesielt lett for å havne i bråk. De forteller om en gutt som lett kom i kontakt med folk. Han skal ikke ha noen kjæreste for tida.

- Magnus hadde det fint blant MP-kollegene på Haakonsvern. Han hadde ingen uvenner, sier en venn av familien.

Magnus har reint rulleblad. Venn ene hans legger ikke vekt på opplysninger om at Magnus skal ha vært på steder hvor politiet har registrert bråk. - Han kunne være med i bråk, men han startet aldri noe, sier en eksklassekamerat.

I går fortalte en festgjenger at Magnus skulle tas fordi han var «høy på pæra».

Dette vitnet ble kjent med Magnus i løpet av kvelden, og oppfattet ham ikke som spesielt provoserende.

«Ingen kranglefant»

Venninnen til Magnus sier dette om hvordan han kunne bli oppfattet:

- Han er ikke typen som ser ned og går en annen vei. Men han er ingen kranglefant, han samlet ikke på fiender, sier en av Magnus' venner til Dagbladet.

- Vi er mange som er glad i ham. Han er seg selv, sier hun.

SNART GJENNOMSØKT: Politiet har 100 meter igjen av den islagte Sandvikselva. Søket etter den savnede Magnus Stangeby Hasleto vil fortsette ute i fjorden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer