Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uforståelig for naboer at slave-kvinnene ikke meldte ifra til politiet

De tre kvinnene som skal ha blitt holdt fanget i 30 år i London, ble flere ganger observert utendørs mens de snakket med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Storbritannia er i sjokk etter at det torsdag denne uka ble kjent at tre kvinner skal ha blitt holdt som slaver i en leilighet i sør i London i 30 år.

Politiet aksjonerte mot blokka i slutten av oktober etter å ha fått tips om at tre kvinner ble holdt fanget av en mann og en kvinne.

I leiligheten fant politiet en malaysisk kvinne (69), en irsk kvinne (57) og en britisk kvinne (30).

Snakker med naboer Politiet har denne helga gått fra dør til dør for å snakke med folk i området.

Beboere i leilighetene rundt sier at de ofte så kvinnene oppholde seg utendørs, og at de også skal ha snakket med politifolk en rekke ganger, skriver The Journal.ie.

- Det er derfor jeg ikke forstår hvorfor de ikke selv meldte ifra til politiet. Jeg har faktisk sett dem snakke med politiet, så derfor er dette uforståelig for meg, sier en nabo til Channel 4 News.

Naboen sier også at selv om kvinnene snakket med politifolk, snakket de ikke med andre.

Ringte på døra En annen nabo forteller at han en gang ringte på døra til leiligheten der de fem bodde, og at alle da kom til døra.

- Det var fem personer ved døra, og det var en rar situasjon. Det virket som om de ønsket å si noe, men det gjorde de ikke.

Politiet fortsetter undersøkelsene Politiet tror at to av de tre kvinnene møtte den mistenkte mannen i London gjennom en felles politisk ideologi, og at de først bodde sammen i et slags kollektiv.

Politiet jobber nå med å finne ut av hvordan kollektivet opphørte, og hvordan kvinnene endte opp med å leve som slaver for de to mistenkte.

POLITIET: Kevin Hyland roser den frivillige organisasjonen Freedom Charity som var hovedårsaken til at politiet fikk reddet de tre kvinnene som ble holdt fanget i Sør-London. Foto: EPA/ANDY RAIN
POLITIET: Kevin Hyland roser den frivillige organisasjonen Freedom Charity som var hovedårsaken til at politiet fikk reddet de tre kvinnene som ble holdt fanget i Sør-London. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

Politikommandør Steve Rodhouse i London Metropolitan Police har uttalt at «usynlige håndjern» ble brukt for å kontrollere kvinnene. I tillegg skal politiet ha dannet seg et bilde av at kvinnene ble sterkt emosjonelt kontrollert.

Ble løslatt mot kausjon De to mistenkte i saken, en mann og en kvinne på 67 år, ble løslatt mot kausjon kort tid etter pågripelsen. De to er opprinnelig fra India og Tanzania og kom til Storbritannia i 1960.

Beboere i Peckford Place opplyser at leilighetene ble bygget i 2005, noe som betyr at kvinnene har flyttet dit med de mistenkte i løpet av årene i fangenskap.