Pandemisituasjonen i USA er på ingen måte over. I løpet av siste døgn er det registrert nesten 228.000 nye tilfeller - en ny og dyster rekord.
Ukegjennomsnittet på daglige dødsfall øker har nå passert 2000. Det er nesten 600 mer enn for to uker siden.
Bare fredag ble det meldt om 2607 nye døde som følge av corona-smitte.
Mens smitte- og dødstallene fortsetter å øke, øker også presset på testkapasiteten, skriver NBC News. Millioner av amerikanere skal testes. En logistikk-operasjon av en annen verden.
Doktor Geoffrey Baird ved universitetet i Washingtons laboratorium-system, følger diagnostiseringen tett. Han har selv styrt investeringer for 30 millioner dollar, for å bygge opp testsentre og laboratorium i år.
Til tross for at 1500 ansatte nå jobber ved sentrene han har vært med og etablere, sliter de med å ta unna alle henvendelsene.

Slår alarm: - Fare for liv
Hjemmetester hjelper lite
- Mengden tester vi nå utfører er uforståelig gigantisk. Likevel er det ikke nok hvis man ser på etterspørselen, sier Baird til NBC.
En knapp måned har gått siden amerikanske myndigheter hastegodkjente den første coronatesten som kan brukes hjemme. Testutstyret ble godkjent for personer over 14 år som en lege mener kan være covid-19-smittet, og gir svar innen 30 minutter. Likevel fortsetter folk å strømme til teststasjonene.
Leveransene av testutstyr nærmer seg grensa for hva som er mulig å klare. Selv lagrene for det mest grunnleggende utstyret begynner enkelte steder å gå tomme. Flere laboratorium har allerede slått alarm om utstyrsmangel.
Doktor Gary Procop leder Covid-19-testingen ved klinikkene i Cleveland. Han oppsummerer utstyrssituasjonen kort: det er skremmende.
- Livet som lab-sjef er ikke særlig behagelig akkurat nå, sier han til nyhetskanalen.
- Ikke test deg
Situasjonen har ført til at enkelte nå får et uventet svar når de ønsker å teste seg. Særlig gjelder det dem som ikke har symptomer, men som likevel vil teste seg for å være sikrere på at de ikke er smittebærere.
- Vi ber dem om ikke å gå og teste seg, sier Baird.
Enkelte steder har det vært satt i gang massetesting i et forsøk på å raskere ta unna de store massene av folk som kommer for å teste seg - med varierende hell. Det gjennomføres ved at prøver fra ei gruppe mennesker samles inn, for så å testes samlet på laboratoriet.
I utgangspunktet en effektiv og utstyrsbesparende metode når mange skal testes.
- I områder med høyt smittetrykk har det imidlertid fungert dårlig. Når omkring ti prosent av testene er positive, blir andelen så høy at det ikke hjelper oss, sier Baird til NBC.
Vaksinebehandling torsdag
Mens test-køene vokser, varsler amerikanske helsemyndigheter at opp mot 20 millioner amerikanere kan bli vaksinert mot coronaviruset før nyttår.
Ennå er ingen vaksine godkjent for bruk i USA, men de lovende resultatene fra både Pfizer og Modernas vaksine gjør at myndighetene har håp om at mange kan vaksineres før 2020 er over.
Ifølge Stephen Hahn, sjef i mat- og legemiddeltilsynet FDA, er målet at opp mot 20 millioner er vaksinert før nyttår. Det er FDA som skal godkjenne en vaksine. Pfizer-vaksinen skal opp til behandling førstkommende torsdag.
- Så fort en vaksine er godkjent, vil jeg være den første som stiller meg i køen, og jeg vil oppfordre min familie til også å bli vaksinert, sier Hahn til Reuters.