Raja refser regjeringen:

- Uforståelig og uholdbart

Regjeringen valgte å trosse alle faglige råd, og holde videregående skoler på rødt nivå. Nestleder i Venstre, Abid Raja, mener regjeringen må snu.

FORSTÅR IKKE: Nestleder i Venstre Abid Raja sier regjeringens avgjørelse om å holde videregående oppløring på rødt smittevernnivå er uforståelig.Foto: Nina Hansen
FORSTÅR IKKE: Nestleder i Venstre Abid Raja sier regjeringens avgjørelse om å holde videregående oppløring på rødt smittevernnivå er uforståelig.Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag kveld kom regjeringen med nye beskjeder om hvordan opplæringen skal gjennomføres når skolene åpner igjen på nyåret. De holder videregående skoler på rødt smittevernnivå, også i januar.

Dermed så de bort fra de faglige rådene fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet, som alle anbefalte å gå tilbake på gult nivå.

- Elevene taper

Venstres Abid Raja reagerer sterkt på regjeringens avgjørelse.

- Det er helsemyndighetene som har peiling på det folkehelsemessige, og de mener skolene skal være på gult nivå. De baserer innspillene sine på fakta. Her går regjeringen mye lenger enn det fagfolkene anbefaler, på bekostning av barna, sier han til Dagbladet.

I sine råd skriver Helsedirektoratet at det er lave smittetall i aldersgruppen, at det er lite smittespredning på skolen og at vaksinasjonsgraden er høy.

Utdanningsdirektoratet skriver i sine faglige råd at «Rødt nasjonalt nivå i videregående skole kan ikke opprettholdes».

FHI skriver: «Det er derfor ikke grunnlag for rødt tiltaksnivå nasjonalt».

Rødt nivå innebærer at elevene skal deles i mindre grupper og holde minst en meter avstand i alle situasjoner. I praksis betyr det hjemmeskole og digital undervisning flere dager i uka for mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer