Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uforståelig

Utlendingers rettssikkerhet i Norge trues av manglende kompetanse hos tolkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Flere er antakelig blitt utsatt for justismord. Dette er konklusjonen på et omfattende forskningsprosjekt som blant annet Institutt for rettssosiologi står bak. Byrettsjustitiarius Arild Kjerschow innrømmer til NTB at tolketjenesten er mangelfull, og påpeker at vi ikke har nok velkvalifiserte tolker i Norge.
  • En tolk i rettssalen bør som et minimum ikke bare kunne norsk, fremmedspråket og den juridiske terminologien. Vedkommende må også forstå og forholde seg til kulturforskjeller. Den tiltaltes framtid avhenger av tolkens ferdigheter på disse områdene. Og Norges eksistens som moderne kulturnasjon avhenger blant annet av at vi vet å verdsette evnen til å tolke og fortolke mellom språk og kulturer. Mangelen på kvalifiserte tolker er derfor et uttrykk for dyptgripende skavank ved det norske samfunn. Det er i alles interesse at den blir rettet opp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media