Svanetragedie

- Uforståelig

Sangsvaneparet ble funnet skutt og drept i et tjern. Nå ber politiet om tips.

DØDE: Svanene ble funnet liggende i tjernet med skuddskader. Foto: Privat
DØDE: Svanene ble funnet liggende i tjernet med skuddskader. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Skadene kan ikke komme fra noe annet. De er rett og slett skutt, slik det framstår på bildene. Én svane kan skade seg, men at to skal få slike skader av noe annet enn våpen, har jeg ingen tro på.

Det sier leder i Norsk ornitologisk forening i Oslo og Akershus, Håkan Billing, til Dagbladet. Det grufulle funnet av de to døde sangsvanene som lå døde i vannet, ble gjort i Settetjenn mellom Bjørkelangen og Mangen i Aurskog-Høland i helga.

Turgåeren som fant dem, ønsker ikke å stå fram med sin historie om funnet. Billing forteller imidlertid at prosessen med å anmelde saken allerede er i gang.

- Alvorlig miljøkriminalitet

- Begge ble hentet inn, og ligger i en fryser i påvente av at politiet skal hente dem. Det er uforståelig for meg at noen kan gjøre noe sånt, sier Billing til Dagbladet.

Han tok selv kontakt med Statens naturoppsyn (SNO) etter at han fikk høre om funnet. Mandag ble også politiet koblet inn i saken.

- Sangsvaner er totalfredet, og dette er alvorlig miljøkriminalitet. Jeg har fått melding om svaner som er slått ihjel og ulovlig gåsejakt tidligere, men aldri hørt om sangsvaner som har blitt skutt. Mest sannsynlig er dette et par, men det er uvisst om de var på trekk eller hekker der, sier Billing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer