- Uforstående til drapssiktelse

Den 28 år gamle mannen som er pågrepet og siktet, benekter tilknytning til drapet på Eli Synnøve Høyland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): - Han avviser overfor meg, og alle andre han har snakket med, at han har noe med drapet å gjøre, sier siktedes forsvarer, advokat Anne Kroken til NTB.

Hun sier hun ikke har vært i kontakt med 28-åringen siden i går, men har fått vite av norsk politi at siktede trolig blir framstilt for varetektsfengsling i Tyskland i morgen. Siktede har fått oppnevnt en tysk advokat.

Tysk politi pågrep rømlingen hjemme hos faren, som er bosatt i byen Stuhr like sør for Bremen.

Etterforskerne ved Rogaland politikammer hadde i formiddag svært få opplysninger om pågripelsen.

- Vi har bare fått beskjed om at han er pågrepet hos faren i Stuhr. Faksen kom til oss klokka ni i morges, sier etterforskningsleder Ernst K. Rossebø til Dagbladet.no.

Nå starter prosessen med å få den drapssiktede mannen utlevert. Politiet vil sende tjenestemenn til Tyskland for å hente ham.

- Når skjer det?

- Neppe i dag, men muligens onsdag, sier Rossebø.

Mannen ble siktet og etterlyst søndag kveld, men da kun via politiets egne kanaler. I går ble i tillegg mannens bil offentlig etterlyst.

28-åringen er siktet etter straffelovens paragraf 233, første ledd, for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap.

Det var opplysninger fremkommet i etterforskningen som gjorde at politiet tok ut en siktelse mot mannen, opplyste politiinspektør Ernst K. Rossebø søndag.

Drapsofferet kjente siktedes mor. 28-åringen ble trolig kjent med offeret via moren.

Den drapssiktede mannen rømte fra fengsel for to uker siden. Politiet karakteriserer ham som en kjenning, som tidligere er dømt for en lang rekke vinningsforbrytelser.

Siktede skal ha vært småkriminell helt siden tenåra, og heroinavhengig i minst åtte år. Politiet karakteriserer ham imidlertid ikke som farlig.

Drapet skjedde natt til onsdag 18. februar. Den 49 år gamle kvinnen ble funnet død i sin leilighet i Stavanger torsdag. Ifølge politiet var hun blitt kvalt.

Ifølge politiet hadde kvinnen ikke noen ytre tegn på vold eller seksuelle overgrep da hun ble funnet. Det skal heller ikke ha vært noen tegn i leiligheten som tydet på innbrudd.

<B>DREPT: </B>Den 49 år gamle tobarnsmoren Eli Synnøve Høyland ble drept i sitt eget hjem, natt til onsdag 18. februar.