Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ufrivillig æresmedlem i Sea Shepard

Sønnen til den beryktede stortingsmannen og tidligere hvalfangeren Steinar Bastesen er blitt æresmedlem i dyreorganisasjonen Sea Shepard. Denne æren vil Sea Shepards leder Paul Watson vise Stein Eirik Bastesen (20) fordi han helt alene klarte å senke pappas hvalskute mens den lå til kai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utnevnelsen skal først ha vært en spøk fra den kjente norske selfangstmotstanderen Odd F. Lindeberg skriver VG. Men Paul Watson tok Lindeberg på ordet og kan fortelle at unge herr Bastesen er kåret til Sea Shepards «Crew Member of the Year».

  Ifølge Watson skal det nye medlemmet ha fått en skriftlig meddelelse om det. Den «stolte» far, Steinar Bastesen, skal ha tatt nyheten med knusende ro.

  - Hva Watson sier, interesser meg ikke. Paul Watson er et null, han betyr ingenting internasjonalt, skal Bastensen senior ha sagt til VG.

Mistanke om sabotasje

Da familien Bastesens hvalskute «Morild» sank 11. november i fjor var det flere som spekulerte om det var resultat av en sabotasjeaksjon fra dyrevern aktivister. Paul Watson sa selv til media at det var medlemmer av gruppen Agenda 21 som sto bak aksjonen, og flere ville gjerne ta på seg ansvaret. Fortsatt er det stor usikkerhet om hvorvidt den såkalte norske sabotasjegruppen Agenda 21 eksisterer.

  Uansett, politiet konkluderte i sin etterforskning at «Morild» sank fordi Stein Eirik Bastesen glemte å stenge bunnventilene etter en test. Bastesen familien har akseptert denne konklusjonen som kom rett før jul.
  Det har øyensynelig Sea Shepard også, siden de nå gir Stein Eirik Bastesen denne utmerkelsen.

<B>ÆRESMEDLEM:</B> Stein Eirik Bastesen (20) har blitt æresmedlem i Sea Shepard.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!