Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ufyselig Lae-angrep

Høyre mener Ap har plantet løgner om byrådsleder Erling Lae (H) i pressemiljøet. En sint Jan Petersen krever at Ap-leder Jens Stoltenberg rydder opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Lae vurderte søksmål mot TV2 etter påstanden om at han ga eiendomsutbyggeren Aspelin-Ramm milliardkontrakten på Tjuvholmen i Oslo som takk for en pengegave til Oslo Høyre. Nå er det mindre sannsynlig, etter at TV2 beklaget saken.

TV2-innslaget onsdag kveld førte til krisemøter i Høyre natt til i går, og Høyre-leder Jan Petersen er rasende.

- Mener du det er Ap som har plantet saken?

- Jeg vet det ikke, jeg bare spør. Men Jens har ikke oppklart det. Det burde han gjort. Men det er greit hvis han gjør det i morgen. Alle som har vært borti saken, vet at dette er blank løgn og helt crazy. Dette er et rått personangrep på Erling Lae, sier Petersen til Dagbladet.

Ufyselig angrep

Selv om påstanden om Laes rolle i forbindelse med salget av det lukrative Tjuvholmen-området kom på TV2, var det Ap Petersen rettet skytset mot under duellen med Stoltenberg i Oslo i går.

- Angrepet på Lae og hans integritet er det ufyseligste angrepet jeg har sett hittil i valgkampen. Jeg håper du, Jens, er enig med meg i det. For det er usant! Lae er en av de flotteste politikerne denne byen har, sa Petersen.

Stoltenberg svarte at han ikke hadde sett innslaget og derfor ikke kunne kommentere det.

- Enklest med åpenhet

Men i Høyre mener man at det er Ap som har plantet saken, mot bedre vitende. Og mistanken ble ikke mindre da Stoltenberg kom med denne salven:

- Jeg begriper ikke hvorfor dere ikke oppgir hvem som gir dere penger og hvem som får mer igjen for pengene når de gir økonomisk støtte.

- Det angrepet vi utsettes for er ufyselig. Kan jeg være sikker på at Ap ikke har ei hånd med i dette angrepet? gnistret Petersen.

Stoltenberg gjentok at han ikke hadde sett TV-innslaget, og at det enkleste for alle er full åpenhet om pengegavene.

Oslo Høyre sendte natt til i går ut en pressemelding som redegjør for behandlingen av Tjuvholmen-saken i Oslo bystyre og byrådet. Lae ville gi prosjektet til en annen utbygger, men ble overkjørt av bystyreflertallet, inkludert Ap. Aspelin-Ramm fikk altså prosjektet mot Laes innstilling.

HEFTIG: Høyre-leder Jan Petersen krever at Ap-leder Jens Stoltenberg slår fast at påstandene om byrådsleder Erling Lae er løgn. Da de to møttes til duell om skole, velferd og arbeidsledighet i går, var det skjulte pengegaver som fikk opp temperaturen.