- Uganda vraker dødsstraff for homofile

Kommer trolig ikke til å prioritere den omstridte loven.

 HOMOAVSLØRING:  Avisen Rolling Stone slo opp navnene til flere personer den mente var homofile og i ferd med å infiltrere samfunnet. Foto: (AP Photo)
HOMOAVSLØRING: Avisen Rolling Stone slo opp navnene til flere personer den mente var homofile og i ferd med å infiltrere samfunnet. Foto: (AP Photo)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skapte internasjonale reaksjoner da det ble kjent at Uganda ville gjøre det mulig å dømme homofile til dødsstraff. Ifølge regjeringskilder skulle den nye loven bankes gjennom kort tid etter valget, men nå kan det se ut som om det ikke blir noe av.

Ifølge den psykologiprofessoren og homoaktivisten Warren Throckmorton kommer den nye folkeforsamlingen i landet ikke til å prioritere arbeidet med den nye loven.

- Stephen Tashobya, lederen for lovkomiteen i nasjonalforsamlingen, fortalte meg i går at anti-homoseksualitetloven trolig ikke skal behandles i denne sesjonen, skriver Throckmorton i sin blogg.

Tashobya skal ha fortalt at komiteen har mange viktige lovforslag å arbeide med, og at den omstridte loven derfor ligger an til å vrakes foreløpig.

Det står i sterk kontrast til regjeringskilder og Tashobyas tidligere uttalelser, om at loven skulle behandles kort tid etter det nylig avholdte valget i landet.

Ugandas homofile har opplevd stadig mer utbredt hets den siste tiden, etter at en av landets største aviser trykket navn og bilde til flere personer den mente var homofile, og som skulle være ledere for det "homofile nettverket" i landet.

En komité nedsatt av president Yoweri Museveni gikk i fjor inn for å vrake lovforslaget, men nasjonalforsamlingen nektet da å godta dette.