PÅGREPET: Den ugandiske opposisjonslederen dr. Kiiza Besigye  er nå pågepet for fjerde gang. Foto: AP Photo/Ronald Kabuubi/SCANPIX
PÅGREPET: Den ugandiske opposisjonslederen dr. Kiiza Besigye er nå pågepet for fjerde gang. Foto: AP Photo/Ronald Kabuubi/SCANPIXVis mer

Ugandisk opposisjonsleder pågrepet

Kizza Besigye er tatt igjen. Og igjen. Og igjen. Og igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Besigye ble torsdag stanset av ugandisk politi i sivil som dro ham ut av bilen hans mens de truet ham med skytevåpen. Han ble så dyttet inn i en politibil som deretter forsvant fra stedet.

Pågripelsen skjedde under en demonstrasjon i hovedstaden Kampala arrangert av opposisjonen. Demonstrantene protesterte mot blant annet økte priser på mat og drivstoff.

Ifølge Besigyes advokat David Mpanga dukket opposisjonslederen få timer senere opp i retten med bandasjer rundt hodet og over øynene.

- Han kunne ikke svare på spørsmål fra dommeren siden han ikke var i stand til verken å snakke eller å åpne øynene, sier Mpanga.

Etter et kort rettsmøte ble Besigye løslatt mot kausjon.

Dette var fjerde gang på tre uker at Besigye ble pågrepet. Han kom på andreplass i presidentvalget i februar, slått av sittende president Yoweri Museveni i det som opposisjonen hevder var et valg preget av valgfusk.

(NTB)