Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ugandiske kvinner kledde av seg i demonstrasjon mot trakassering

Etter profilert kvinnelig politiker skal ha blitt befølt da hun ble arrestert.

DEMONSTRERTE: Opposisjonsdemonstranter fra en gruppe som kalles «Concerned Citizens of Uganda» konfronterer her en politimann under demonstrasjonen i går. Foto: AFP PHOTO / Isaac KASAMANI /NTBSCANPIX
DEMONSTRERTE: Opposisjonsdemonstranter fra en gruppe som kalles «Concerned Citizens of Uganda» konfronterer her en politimann under demonstrasjonen i går. Foto: AFP PHOTO / Isaac KASAMANI /NTBSCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En gruppe kvinner kledde av seg, slik at de bare hadde BH på overkroppen, i en demonstrasjon mot at det ugandiske politiet skal ha befølt den høyt profilerte opposisjonspolitikeren Ingrid Turinawe, fra Forum for Democratic Change (FDC), da hun ble arrestert i forrige uke.

Ugandiske TV-kanaler viser tydelig at flere politimenn prøvde å dra Turinawe ut av sin bil, en annen presset da på brystene hennes, og man kan høre at hun roper høyt, ifølge BBC.

Politiet beklaget Assisterende politisjef Andrew Kaweesa har beklaget hendelsen, og opplyst om at den vil bli etterforsket.

«Hva ville du ha følt om jeg presset på ballene dine?», sto det på noen av demonstrantenes plakater.
Ugandas opposisjon sier at politiet regelmessig trakasserer dem under demonstrasjoner.

Siden presiden Yoweri Musevenis kontroversielle gjenvalg i 2011, har det vært en bølge av demonstrasjoner, mange av dem har endt med vold og arrestasjoner.

Arrestert Seks kvinner ble arrestert da de nektet å kle på seg igjen, men ble sluppet fri igjen etter to timer.

- Vi ønsket å spørre politiet om de var der for å gjøre en jobb, eller for å klype i bryster, sa Barbara Allimadi, en av kvinnene som organiserte demonstrasjonen, til AFP.

Ifølge BBCs korrespondent var det rundt 15 kvinner som kledde av seg under demonstrasjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media