SOVEREGLER: Turoperatøren Si-Reiser vil at deres reisende er gift om de skal dele rom. Foto: Sara Johannessen / Scanpix og skjermbump fra Si-Reisers nettside
SOVEREGLER: Turoperatøren Si-Reiser vil at deres reisende er gift om de skal dele rom. Foto: Sara Johannessen / Scanpix og skjermbump fra Si-Reisers nettsideVis mer

Ugifte får ikke sove sammen på turene til dette reisebyrået

- Vi ønsker at mann og kvinne skal være gift for å dele rom på tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Turoperatøren Si-Reiser vil ikke at deres kunder ikke deler rom med mindre de er gift.

- Vi ønsker at våre turer skal være preget av et kristent miljø, og kristne omgangsformer. Vi ønsker f. eks. at mann og kvinne skal være gift for å dele rom på tur, skriver turoperatøren på sine hjemmesider.

- Den rette samværsformen Vårt Land, som først omtalte saken, har vært i konkakt md SI-Reiser.

- Våre eiere har tatt et standpunkt om at ekteskapet er den rette samværsformen, sier daglig leder Kurt André Henriksen om retningslinjene til avisa.

Han påpeker imidlertid at selskapet ikke ber om vigselsattest fra reisende som vil melde seg på en tur.

Si-Reiser arrangerer flere typer turer - alt fra kristne bussferier, bibelferier i Syden til opplevelsesturer til Israel.

Alkoholfritt Turoperatøren eies ifølge Vårt Land av Indremisjonsforbundet og Normisjon. På flere av turene som arrangeres av Si-Reiser, er også alkohol forbudt.

- Kristen livsstil er for oss en alkoholfri livsstil. Våre turer skal være et alternativ på dette området også. Miljøet skal være alkoholfritt så langt det er praktisk mulig, heter det på nettsidene.

- Det betyr at reiselederne våre ikke drikker alkohol, de deler heller ikke rom med andre enn sin eventuelle ektefelle. Det er ingen som reagerer på om en av gjestene skulle ta seg et glass, sier Henriksen til Vårt Land.