-  Ugjennomtenkt UDI-utnevnelse

Erna Solberg mener Bjarne Håkon Hanssen har stilt seg i faresonen ved å utnevne Manuela Ramin-Osmundsen til UDI-sjef uten å ha undersøkt alle sakens sider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Bjarne Håkon har stukket hodet sitt vel langt fram. Det kan sette ham i en vanskelig posisjon når alle sakens fakta kommer for en dag, sier Høyre-leder og tidligere Kommunalminister Erna Solberg.

-  Ikke grundig nok

Hun mener arbeids- og inkluderingsministeren ikke gjorde grundig nok jobb før han 17. mars utnevnte Manuela Ramin-Osmundsen til ny direktør i UDI etter Trygve Nordby.

-  Sett i ettertid ville det vært lurt å ha tenkt gjennom utnevnelsen. Han var jo på tidspunktet Manuela ble utnevnt, klar over alvoret i saken, sier Solberg.

-  Hvordan reagerer du på at Hanssen ikke tok kontakt med Nordby før han utnevnte Ramin-Osmundsen?

-  Det ville jeg gjort. Bjarne Håkon må på dette tidspunktet ha vært klar over de politiske konsekvenser av at UDI i denne saken utformet politikk uten godkjenning fra politikerne og at det ville utløse en stor debatt, sier Solberg.

Ansettelsen ble utsatt

Utnevnelsen av Ramin-Osmundsen ble utsatt i to uker på grunn av saken. Hanssen har forklart at han trengte mer tid for å avklare Ramin-Osmundsens rolle. Hun har, ifølge Hanssen, forsikret om at hun ikke kjente til at sjefen hennes, Trygve Nordby, godkjente det omstridte praksisnotat - et styringsredskap for saksbehandlingen i UDI som de som avgjør asyl- og oppholdssaker jobber etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer