Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ugyldig byggetillatelse

Jusprofessor Carl August Fleischer mener tillatelsen prinsesse Märtha Louise fikk av myndighetene til å bygge ut huset sitt i Lommedalen innenfor markagrensen, er ugyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fylkesmannen og Bærum kommune synes å ha gjort seg skyldig i en helt oppsiktsvekkende mangel på respekt for lovverket og dets forutsetninger, konkluderer Fleischer i en tolv sider lang juridisk betenkning han har skrevet for Oslo og omland friluftsråd.

Prinsesse Märtha Louise og hennes familie har søkt og fått ja til å bygge ut eiendommen i Lommedalen med 180 kvadratmeter, fordelt på to etasjer og en kjelleretasje. Fra før har boligen et bruksareal på 253 kvadratmeter, skriver VG.

Friluftsrådet er sterkt imot at det gis dispensasjoner fra byggeforbudet i marka, og klaget byggetillatelsen prinsessen fikk fra Bærum kommune inn for Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Rådet fikk ikke medhold, og i desember ble endelig klarsignal til bygging gitt.

- Man kommer ikke unna at prinsessen har en far som er konge, og tilhører en familie med til dels særlige behov. Disse har vi tatt hensyn til, sier underdirektør Anders Evjenth hos Fylkesmannen til VG.

Jusprofessor Fleischer reagerer på denne særbehandlingen.

- Ut fra samme «logikk» kunne man si at for eksempel skipsreder John Fredriksen har så mange penger at han står i en personlig situasjon som «få eller ingen andre kan påberope seg», og at han derfor må få anledning til å oppføre større eller mindre nybygg i Oslomarka, sier han.

NTB