-Uheldig å blande muslimer inn i denne saken

Mulla Krekars bror vil kjempe mot at broren blir trukket inn i 22. juli-saken.

BROREN REAGERER: Broren til Mulla Krekar (i midten) reagerer sterkt på at Breivik vil at Krekar skal vitne i 22. juli-rettssaken og vil anbefale broren å nekte.  Foto: Tomm W. Christiansen
BROREN REAGERER: Broren til Mulla Krekar (i midten) reagerer sterkt på at Breivik vil at Krekar skal vitne i 22. juli-rettssaken og vil anbefale broren å nekte. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekars bror vil kjempe mot at broren blir trukket inn i terrorsaken. Men Arfan Bhatti og Mohyeldeen Mohammad stiller gjerne opp som vitner i terrorrettssaken.

Torsdag ble det kjent at terrortiltalte Anders Behring Breivik ønsker at de ekstreme muslimene mulla Krekar, Arfan Bhatti og Mohyeldeen Mohammad skal vitne i rettssaken mot ham.

Forsvaret vil stevne de tre for å vise at Breivik ikke nødvendigvis har paranoide vrangforestillinger når han mener at muslimer ønsker og er i ferd med å overta Europa.

Reagerer Krekars bror, Khalid Faraj Ahmad, reagerer sterkt på at forsvaret vil stevne mulla Krekar som vitne i saken.

- Det er en svært alvorlig sak, og det er uheldig å blande muslimer inn i denne saken, sier Ahmad til NTB.

Han har ikke selv snakket med sin bror om dette, men sier han vil anbefalte Krekar å nekte å vitne.

Nå vil han ta kontakt med familiens advokat Brynjar Mehling for å forhindre at broren må vitne i terrorsaken.

Klare til å stille Advokat John Christian Elden, som har representert både Arfan Bhatti og Mohyeldeen Mohammad i ulike saker de siste årene, sier begge er klare til å stille i vitneboksen: «De vil ikke ha noe mot å oppfylle sin borgerplikt som gode nordmenn til å vitne i retten, dersom dommerne mener de har noe å tilføre saken. (...) De lever i et demokrati og er opptatt av å følge de norske spillereglene, selv om de drømmer om en fremtidig endring i samfunnsstrukturen», skriver Elden i en sms til NTB.

Politisk høring På spørsmål om han synes det er fornuftig av forsvaret å stevne hans tidligere klienter, svarer Elden at han synes det er vanskelig å se hvordan det kan hjelpe forsvaret til annet enn å gjøre rettssaken til en politisk høring.

Advokat Brynjar Melling, som er mulla Krekars advokat, har ikke svart på NTBs henvendelse om hvordan mullaen ser på å vitne i saken.

(NTB)

VIL HA KREKAR SOM VITNE:  Anders Behring Breivik ønsker å at mulla Krekar, Afgan Bhatti og Mohyedeen Mohammad skal vitne i rettssaken mot ham. Foto: Nina Hansen
VIL HA KREKAR SOM VITNE: Anders Behring Breivik ønsker å at mulla Krekar, Afgan Bhatti og Mohyedeen Mohammad skal vitne i rettssaken mot ham. Foto: Nina Hansen Vis mer