- Uheldig at obduksjonen ikke gir et klart svart

Nå setter Ellen Uglands nærmeste sin lit til politiet.

 - ØNSKER STERKT EN FULLSTENDIG AVKLARING:  Ellen Uglands nærmeste pårørende håper nå at politiet finner dødsårsaken som den endelige obduksjonsrapporten ikke gir svar om. Foto: privat.
- ØNSKER STERKT EN FULLSTENDIG AVKLARING: Ellen Uglands nærmeste pårørende håper nå at politiet finner dødsårsaken som den endelige obduksjonsrapporten ikke gir svar om. Foto: privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld har de nærmeste pårørende til avdøde Ellen Ugland kommet med en reaksjon på den fullstendige obuksjonsrapporten, som politiet i Asker og Bærum la fram tidligere i dag.

Det var 6. desember i fjor at den 57 år gamle enken etter skipsreder og milliardær Johan Jørgen Ugland ble funnet død i sin leilighet på Lysaker Brygge i Bærum.

Vil ha en avklaring Obduksjonsrapporten kan ikke fastslå en sikker dødsårsak.

- Slik situasjonen er blitt, ønsker vi sterkt en fullstendig avklaring på dødsårsaken. Derfor er det uheldig at den endelige obduksjonsrapporten ikke kunne gi et klart svar.

Slik er den knappe uttalelsen fra enearvingen Knut Nikolai Tønnevold Ugland (24) og Ellen Uglands niese Ellen Kristin Dahl-Pedersen (45) og hennes familie.

De to familiegrenenes talsmann, kommunikasjonsrådgiver Ivar Hippe, sier til Dagbladet at familiene ikke vil utdype sine reaksjoner ytterligere utover uttalelsen.

De to setningene etterlater liten tvil om skuffelsen over at familiene fortsatt må leve i uvisshet om dødsårsaken og at de kommer til å følge politiets videre arbeid med etterforskningen av dødsfallet.

Politiet: - uklart Politiinspektør Stine Karlsen i Asker og Bærum politidistrikt betegnet tidligere i dag innholdet i obduksjonsrapporten som «uklart».

- Vi fortsetter å etterforske saken og holder alle muligheter åpne. Etterforskningen vi har foretatt til nå, viser et uklart hendelssforløp og dødsårsak. Vi venter fortsatt på svar på noen av undersøkelsene vi har gjort, sier politiinspektør Karlsen til Dagbladet.

Ingen er mistenkt eller siktet i forbindelse med Ellen Uglands dødsfall et halvt år etter at Johan Jørgen Ugland (88) døde i boblebadet i hjemmet i Grimstad og den opprivende arvestriden startet.

Barnebarnet Knut Ugland endte opp med nesten hele arven på rundt tre milliarder kroner.