Uheldig festvits fra Enron-sjef

En video fra Enronsjefenes festligheter setter gigantkonkursen i et merkelig lys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Enron gikk konkurs mistet tusenvis av ansatte jobben i det enorme kraftkonsernet. Konkursen kom etter at konsernets aksjer begynte å synke kraftig i verdi, og det viste seg at de hadde blåst opp inntektene, skjult enorme investeringer og tap i forskjellige datterselskaper, samtidig som de ikke klarte å betale avdragene på forfalte milliardlån.

Nå har det dukket opp en video fra avskjedsfesten til tidligere konsernsjef Rich Kinder som setter konkursen i et merkelig lys. På videoen som er tatt opp i januar 1997 vitser toppsjefene om oppblåste regnskaper og de andre tingene som til slutt felte selskapet. Sikkert morsomt for sjefene i et selskap som var på vei oppover, ikke like gøyalt i ettertid.

Tidligere administrasjonssjef i Enron, Peggy Menchaca, laget et lite skuespill som avskjedshilsen til Kinder, hvor hun selv spilte den avtroppende toppsjefen. I skuespillet uttrykker Kinder tvil om den nye toppsjefen Jeffrey Skillings inntektsoverslag, hvor Skilling anslår 600 prosent økning i Enrons inntekter.

Skilling svarer Kinder:

- Vi kommer til å gå over fra vanlig bokføring til noe jeg kaller HFV, eller hypotetisk framtidig verdi-bokføring. Hvis vi gjør det kan plusse på en trillion dollar i bunnlinja, sa Skilling. Og gjorde tydeligvis akkurat det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer