Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uheldig fisker slept til havs av byttet

En mann fra New Zealand hadde hell i uhell da han var på fisketur i Australia. En rugg av en fisk rykket ham ut av båten og slepte ham til havs, men fiskeren slapp fra det med skrekken.

SVERDFISK: Her representert ved et arkivbilde av en svart marlin. Foto: NTB Scanpix
SVERDFISK: Her representert ved et arkivbilde av en svart marlin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere timer lå han i det kalde, hairike havet nordvest for Australia, opplyser redningsmannskaper.

Mannen, som skal være i 20-årene, var på havfisketur utenfor nordvestkysten i landet alene da han fikk en seilfisk på kroken.

Fisken rykket ham ut av båten, som fortsatte ferden for egen maskin. For den ulykkelige fiskeren begynte en ny slags ferd da han ble slept lenger ut til havs.

Noen andre fiskere oppdaget den tomme båten og varslet nødetatene som satte gang et søk. Etter seks timer ble mannen funnet, nedkjølt, men ellers i tilsynelatende god behold.

FIKK SELSKAP: I California ble en mann overrasket av to hvaler da han var på tur i kajakken. I en situasjon der mange ville bli skremt, blir han tvert i mot i strålende humør og skaffer seg en utrolig selfie. Video: AP Vis mer Vis mer

- Han er svært heldig som er i live. Han var alene i båten i et øde havområde, sier George Simmons i den lokale redningsgruppen. Han får følge av sin kollega Rusty Ellis.

- Han var bare et lite hode som lå og vaket ute på det store havet.

Ellis sier hendelsen er en påminnelse til fiskere om å ta forholdsregler når de fisker langs vestkysten i Australia.

I fjor forsvant to enslige fiskere på havet i det samme området.

(NTB)

FISKETUR: Glenn Thomas bruker en halv time på å dra opp monsterfisken han har fått på kroken. Når han skal slippe giga-fisken ut igjen får han kjenne på kreftene. Video: Storyful / Adam Maddelena Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling