Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uheldig flyger raserte hangar

Sola (NTB): Flygeren på charterflyet som skulle frakte soldater fra Sola til Bardufoss kjørte seg først fast utenfor rullebanen på Sola etter landingen. Seinere blåste jetmotorene ut vinduene til redningstjenestens helikopter-hangar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en Boeing 727-maskin fra danske Sterling European som solid oppfylte tabbekvoten på Sola mandag kveld. Ifølge regiondirektør Tor Helge Strand i Luftfartsverket skulle charterflyet inn på militær del av flyplassen, et område hvor flygeren ikke var kjent.

Flygeren kjørte over store deler av flyplassen før han fikk takset inn på den militære delen av Sola. Der gikk det ene hjulet utenfor rullebanen, og ble stående bom fast. Flyet måtte trekkes på trygg grunn av en truck, og ble parkert ved siden av helikopterhangaren til 330-skvadronen.

Skulle snu flyet

Da flyet skulle ta av med et hundretalls befal og soldater ved 20.30-tiden måtte maskinen snu 180 grader for å komme tilbake til rullebanen. I denne operasjonen ga flygeren full gass, og blåste inn tre vinduer, en dør og bygningsdeler i helikopterhangaren hvor to helikoptre sto parkert. Heldigvis hadde mannskapene i hangaren kaffepause. Redningshelikopteret måtte gjennom en lengre klargjøring på grunn av alt glasset som sprutet inn.

Regiondirektør Strand i Luftfartsverket opplyser til NTB at myndighetene foreløpig ikke vil reagere overfor det danske flyselskapet, ut over å hente inn rapporter om episoden. Det blir dermed opptil Forsvaret i kreve en eventuell erstatning for ødeleggelsene i hangaren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!