- Uheldig med budsjettdebatt nå

- Det er uheldig om vi nå får en debatt i forkant av fremleggelsen basert på antalgelser om deler av budsjettet. Det sier Einar Steensnæs, parlamentarisk leder i Kristelig Folkeparti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er uheldig om vi nå får en debatt i forkant av fremleggelsen basert på antalgelser om deler av budsjettet. Det mest uheldige er at partiene posisjonerer seg før budsjettet legges fram, sier parlamentariske leder i Kristelig Folkeparti, Einar Steensnæs, til NTB.

Om budsjettforhandlingene nå vil bli vanskeligere, er han også forsiktig med å ha noen formening om:

- Det vil avhenge av hva som skjer i dagene framover. Uansett vil debatten bli en skinndebatt fordi regjeringspartiene ikke vil delta i den, sier han.

Steensnæs vil ikke gå inn på det konkrete innholdet i lekkasjene og heller ikke kommentere om hele eller deler av oppslaget i Dagbladet er riktig eller galt.

- Både vi og opposisjonspartiene må se helheten i budsjettet før det er grunnlag for å kommentere det. Helheten kommer når budsjettet legges fram 5. oktober, sier han.

Leder av finanskomiteen, Lars Gunnar Lie (KrF) er enda mer unnvikende:

- Jeg kommenterer ikke budsjettet før det hele er lagt fram førstkommende mandag og jeg har sett reaksjonene fra de andre partiene etter at de også har sett det, sier Lie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer