- Uheldig med budsjettdebatt nå

- Det er uheldig om vi nå får en debatt i forkant av fremleggelsen basert på antalgelser om deler av budsjettet. Det sier Einar Steensnæs, parlamentarisk leder i Kristelig Folkeparti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er uheldig om vi nå får en debatt i forkant av fremleggelsen basert på antalgelser om deler av budsjettet. Det mest uheldige er at partiene posisjonerer seg før budsjettet legges fram, sier parlamentariske leder i Kristelig Folkeparti, Einar Steensnæs, til NTB.

Om budsjettforhandlingene nå vil bli vanskeligere, er han også forsiktig med å ha noen formening om:

- Det vil avhenge av hva som skjer i dagene framover. Uansett vil debatten bli en skinndebatt fordi regjeringspartiene ikke vil delta i den, sier han.

Steensnæs vil ikke gå inn på det konkrete innholdet i lekkasjene og heller ikke kommentere om hele eller deler av oppslaget i Dagbladet er riktig eller galt.

- Både vi og opposisjonspartiene må se helheten i budsjettet før det er grunnlag for å kommentere det. Helheten kommer når budsjettet legges fram 5. oktober, sier han.

Leder av finanskomiteen, Lars Gunnar Lie (KrF) er enda mer unnvikende:

- Jeg kommenterer ikke budsjettet før det hele er lagt fram førstkommende mandag og jeg har sett reaksjonene fra de andre partiene etter at de også har sett det, sier Lie.

(NTB)