TRE OMKOM: Tre personer omkom da en personbil fikk sleng og skrenset inn i en pick up i Alta i går kveld. Foto: Vidar Myklevoll
TRE OMKOM: Tre personer omkom da en personbil fikk sleng og skrenset inn i en pick up i Alta i går kveld. Foto: Vidar MyklevollVis mer

Uhell mørkla dødsveien

Tre personer døde i går. Tidligere i uka ble nøyaktig samme sted mørklagt da en bil krasjet inn i en lyktestolpe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALTA/OSLO (Dagbladet): Et trafikkuhell tidligere i uka gjorde at stedet for gårsdagens dødsulykke var bekmørkt, noe som forverret de allerede ekstreme kjøreforholdene.

– Det kommer av at en pickup skrenset ut av veien for én eller to dager siden og kjørte inn i lyktestolpa. Derfor var ulykkesområdet helt mørkt, sier brannsjef i Alta, Knut Suhr, til Dagbladet.

Dødsulykken fant sted like før 18.30 på Aronnes i Alta i går kveld. De omkomne er to kvinner på 18 og 44 år og en mann på 24, alle hjemmehørende i Alta. Samtlige satt i samme personbil, en sølvfarget Nissan.

Brannvesenet brukte lang tid på å få de omkomne ut av personbilen, som var smadret i front og på den høyre siden.

Brannsjef Knut Suhr, som selv bor i Aronnesveien der kollisjonen fant sted, forteller at området er ekstremt ulykkesutsatt.

Veien skulle utbedres
– Bare de siste dagene har det vært fem-seks biler som har sklidd av veien, sier Suhr.

Gårsdagens ulykke inntraff da personbilen fikk sleng på seg og skrenset sidelengs inn i fronten på den amerikanske pickupen.

– Bilen fikk sleng fordi det var dype hjulspor i veien, i tillegg til at det var ekstremt glatt, sier brannsjef Knut Suhr.

Værforholdene den siste tida, med relativt mild temperatur samt mye snø og fokk, har gjort kjøreforholdene ekstremt farlige, melder Altaposten. Det var tre minusgrader og glatt veibane da ulykken inntraff.

Fylkespolitikerne i Finnmark innvilget nylig 7,5 millioner kroner til å utbedre den sporete og farlige Aronnesveien, ifølge lokalavisa. Arbeidet skulle begynne på nyåret.