Uhellskommisjonens rapport

Den foreløpige rapporten fra Jernbaneverkets uhellskommisjon konkluderer blant annet med at ulykken neppe kunne ha vært unngått selv om mobilkontakt hadde vært oppnådd. Her kan du lese rapporten på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uhellskommisjonens foreløpige rapport konkluderer:

  • Det er ikke funnet tekniske feil, brudd på teknisk regelverk eller brudd på trafikksikkerhetsbestemmelser ut over det ene togets sannsynliggjorte passering av signal «stopp».
  • «Uhellskommisjonen kan på det nåværende tidspunkt ikke fastslå årsaken til at toget passerte signalet, og vil arbeide videre med en dyperegående analyse for om mulig å finne bakenforliggende årsaker til dette.»
  • Uhellskommisjonen konstaterer at ett enkelt menneskes handlinger er eneste barriere mot at tog kjører forbi signal «stopp».
  • «Uhellskommisjonen konstaterer at bruk av mobiltelefon i henhold til trafikksikkerhetsbestemmelsene ikke inngår som en del av sikkerhetssystemet. Den oppfatter likevel mulighet for kommunikasjon ved hjelp av mobiltelefon som en barriere mot den type ulykker som her inntraff. Ut fra det faktiske hendelsesforløpet anses det imidlertid lite sannsynlig at dette konkrete sammenstøtet kunne vært unngått selv om kommunikasjon over mobiltelefon hadde vært oppnådd.»

Slik leser du rapporten: Følg linkene nedenfor.