Uhellskommisjonens rapport

Den foreløpige rapporten fra Jernbaneverkets uhellskommisjon konkluderer blant annet med at ulykken neppe kunne ha vært unngått selv om mobilkontakt hadde vært oppnådd. Her kan du lese rapporten på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Uhellskommisjonens foreløpige rapport konkluderer:

  • Det er ikke funnet tekniske feil, brudd på teknisk regelverk eller brudd på trafikksikkerhetsbestemmelser ut over det ene togets sannsynliggjorte passering av signal «stopp».
  • «Uhellskommisjonen kan på det nåværende tidspunkt ikke fastslå årsaken til at toget passerte signalet, og vil arbeide videre med en dyperegående analyse for om mulig å finne bakenforliggende årsaker til dette.»
  • Uhellskommisjonen konstaterer at ett enkelt menneskes handlinger er eneste barriere mot at tog kjører forbi signal «stopp».
  • «Uhellskommisjonen konstaterer at bruk av mobiltelefon i henhold til trafikksikkerhetsbestemmelsene ikke inngår som en del av sikkerhetssystemet. Den oppfatter likevel mulighet for kommunikasjon ved hjelp av mobiltelefon som en barriere mot den type ulykker som her inntraff. Ut fra det faktiske hendelsesforløpet anses det imidlertid lite sannsynlig at dette konkrete sammenstøtet kunne vært unngått selv om kommunikasjon over mobiltelefon hadde vært oppnådd.»

Slik leser du rapporten: Følg linkene nedenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer