Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uholdbar sponsing

SVs Kristin Halvorsen påklager politisponsingen av det kommersielle båtracet til justisminister Hanne Harlem, mens Sp vil granske politiets regninger for vakthold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Verken politiet eller den norske rettsstaten kan være kjent med slik uholdbar forskjellsbehandling. Vi skal gjøre hva vi kan for å rydde opp, tordner Kristin Halvorsen.

- Hadde arrangørene hatt sosiale antenner, ville de ha insistert på å betale, altså bli behandlet som alle andre, legger hun til.

Vil kartlegge

Sp-politiker Morten Lund henvender seg til Justisdepartementet for å få en oversikt over politiets refusjonskrav for vakthold de siste fire årene. Ved å undersøke regningene ønsker Sp å finne ut om arrangører får lik behandling.

Lund viser til stortingsdebatten 29. mai 1997 om gratis politivakthold ved visse arrangementstyper. Da gikk det klart fram at det normalt ikke skal betales for politivakthold der alt overskudd går til barne- og ungdomsaktiviteter.

Ingen kommentar


Informasjonskonsulent Stig Kolstad i Justisdepartementet nektet Dagbladet å snakke med Hanne Harlem i går.

- Vi ønsker ikke uttale oss om denne konkrete saken. Det får bli opp til de enkelte politimestrene å gjøre, sier Kolstad.