Uholdbart, Norwegian

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mange ønsket det nye flyselskapet Norwegian Air velkommen da de startet med innenriksflyging i 2002. SAS Braathens trengte prisstimulerende konkurranse etter at Color Air gikk inn i 1999, etter bare et års drift. Norwegian-leder Bjørn Kjos framstod som en moderne Askeladd med sitt ønske om å binde det norske folk sammen for en billig penge. Men i motsetning til eventyrhelten kan det synes som om Kjos ikke har den samme evnen til etisk tenkning og rettferdighetssans, som gjorde at Askeladden til slutt vant halve kongeriket.

Arbeidstilsynet har avdekket at leverandøren Norwegian betaler for å sitte i skranken, håndterer bagasjen og flyet på bakken, bryter arbeidsmiljøloven. Blant annet jobber de ansatte over 20 dager i strekk, og timetallet i måneden er skyhøyt, melder NRK. Norwegian har knapt råd til flere slike saker nå. Avsløringen kommer bare ni måneder etter at selskapet var innblandet i den såkalte ’lærlingstriden’. I oktober i fjor ble det kjent at flyselskapet misbrukte lærlingordningen ved å betale hele 84 kabinansatte 7500 kroner måneden, i tillegg til å få 2000 kroner i statsstøtte på toppen. Da avsløringen kom ga Kjos først uttrykk for at han ikke forsto kritikken. Denne gangen bør det ikke ta så lang tid før det synker inn. Arbeidstilsynet er krystallklar: Bakkemannskapet jobber under forhold som innebærer klare lovbrudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer