Uholdbart, Norwegian

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange ønsket det nye flyselskapet Norwegian Air velkommen da de startet med innenriksflyging i 2002. SAS Braathens trengte prisstimulerende konkurranse etter at Color Air gikk inn i 1999, etter bare et års drift. Norwegian-leder Bjørn Kjos framstod som en moderne Askeladd med sitt ønske om å binde det norske folk sammen for en billig penge. Men i motsetning til eventyrhelten kan det synes som om Kjos ikke har den samme evnen til etisk tenkning og rettferdighetssans, som gjorde at Askeladden til slutt vant halve kongeriket.

Arbeidstilsynet har avdekket at leverandøren Norwegian betaler for å sitte i skranken, håndterer bagasjen og flyet på bakken, bryter arbeidsmiljøloven. Blant annet jobber de ansatte over 20 dager i strekk, og timetallet i måneden er skyhøyt, melder NRK. Norwegian har knapt råd til flere slike saker nå. Avsløringen kommer bare ni måneder etter at selskapet var innblandet i den såkalte ’lærlingstriden’. I oktober i fjor ble det kjent at flyselskapet misbrukte lærlingordningen ved å betale hele 84 kabinansatte 7500 kroner måneden, i tillegg til å få 2000 kroner i statsstøtte på toppen. Da avsløringen kom ga Kjos først uttrykk for at han ikke forsto kritikken. Denne gangen bør det ikke ta så lang tid før det synker inn. Arbeidstilsynet er krystallklar: Bakkemannskapet jobber under forhold som innebærer klare lovbrudd.

Mens Kjos selv koser seg med fritid i sin seilbåt Helena IV, kan altså bakkemannskapet hans se langt etter denne typen personlig autonomi. Norwegian kommer ikke unna med å skylde på at det dreier seg om en underleverandør av bakketjenester. Så har vel dette selskapet vunnet anbudsrunden nettopp fordi de ikke forholder seg til regelverket, og kan presse prisene ned til et lavmål. Kjos har nylig også lanser 60 timers arbeidsuke for piloter. På kort sikt vil det alltid virke lønnsomt for arbeidstakere å tvinge arbeidsstokken til stadig større fleksibilitet. Men på lengre sikt er denne form for frihetsberøvelse en kostbar affære. Forutsigbare forhold og fornøyde arbeidstakere står lenger i arbeid og sykemelder seg sjeldnere. Det kommer også bedriften til gode.