KNIV: Politiet var raskt på plass og fikk fjernet knivbladet som var limt fast på en lekeplass i danske Fredriksværk. Foto: Politiet
KNIV: Politiet var raskt på plass og fikk fjernet knivbladet som var limt fast på en lekeplass i danske Fredriksværk. Foto: PolitietVis mer

Uhyggelig funn på lekeplass. Knivblad limt fast på sklie

Dansk politi har startet etterforskning.

Under en rutinekontroll ble det mandag ettermiddag gjort et uhyggelig funn på en lekeplass på Skovfogedvænget i danske Fredriksværk.

Det skriver Nordsjællands politi i en pressemelding.

På ei sklie ble det nemlig funnet et knivblad fastlimt med silikon. Bladet var plassert akkurat der man legger hendene på sklia.

Flere funn

Politiet ble raskt gjort oppmerksom på funnet, og fjernet knivbladet.

De kunne ifølge danske Ekstra Bladet ikke si noe mer om saken annet enn at de har startet en etterforskning, men det skal ikke være flere tilsvarende tilfeller.

I helga gjorde politiet i England liknende funn på en lekeplass i Aughton i Storbritannia. Det kunne politiet i Lancashire fortelle i en oppdatering på Facebook. De la også ut flere bilder av barberbladene.

BARBERBLAD: Dette barberbladet ble funnet på et lekeapparat i England i helga. Foto: Politiet
BARBERBLAD: Dette barberbladet ble funnet på et lekeapparat i England i helga. Foto: Politiet Vis mer

Politiet gikk også ut med en oppfordring til alle foreldre om å sjekke lekeapparatene før de lot barna bruke dem.

- Den som gjorde dette kunne påført et barn alvorlige skader. Dere kan stole på at vi tar dette på alvor, het det i uttalelsen.

Skar seg

Funn som dette er heldigvis sjelden vare, men i 2014 skrev Dagbladet om en lignende sak fra East Moline i delstaten Illinois.

En toåring skar seg den gang på et barberblad som var limt fast til et lekeapparat, og da politiet ankom stedet fant de tolv barberblad rundt omkring på lekeplassen.

- Måten de er festet på, viser at noen ønsker å skade barn, sa politimann John Reynolds til Quad-City Times den gang.