Uhyggelig signal

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Terrorhandlingene i Spania de siste ukene er et uhyggelig signal til Europa om at ingen skal føle seg trygg. Grøsset kjennes helt opp til Europas utkantland, Norge, og bilder av fransk og spansk politi som leter etter bomber langs togskinnene, gjør ikke ubehaget mindre. Etter 11. mars har det samme skjedd i Spania som skjedde i USA etter 11. september 2001: Det politiske og psykologiske klimaet er blitt endret av en håndfull terrorister.

Europa er blitt hjemsøkt av terrorister i flere tiår, men det er først nå terrortrusselen i alle land har en fellesnevner. Det er ikke røde brigader eller opprørsgrupper som krever regional frigjøring, det handler om lenger. Det er ikke politikere og maktmennesker som er målskivene. Ei lita gruppe islamistiske fundamentalister og deres desperate håndlangere griper nå inn i vanlige menneskers hverdag.

De gjorde det 11. september i New York. Og de gjorde det i Madrid 11. mars. Dagen etter at 191 mennesker var sprengt i filler på fire morgentog inn til Madrid, satt og sto millioner av mennesker på morgentog mot europeiske storbyer. De hadde ikke noe valg hvis de ville beholde jobbene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer