Uidentifisert hårstrå i Baneheia

Et hår som ble funnet på drapsstedet i Baneheia er ennå ikke identifisert. Det lyse håret tilhører verken letemannskaper, politifolk, de to drapsdømte eller ofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en rapport til Statsadvokaten i Agder konkluderer Rettsmedisinsk institutt med at håret ikke stammer fra noen av de rundt 40 politifolkene og letemannskapene som har avgitt blodprøve. Hvem som har avsatt det lyse håret på en grein like over stedet der den ene av de to jentene lå drept, er derfor fortsatt et mysterium, skriver Fædrelandsvennen.

Ankesakene mot Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen begynner i Arendal tinghus mandag. Kristiansen anket dommen på 21 års fengsel og ti års sikring, mens påtalemyndigheten anket straffeutmålingen for Andersen, som har tilstått barnedrap og ble dømt til 17 års fengsel.

Under behandlingen i Kristiansand byrett i fjor vår, mente Viggo Kristiansens forsvarer Tore H. Pettersen at man ikke helt kunne utelukke at det uidentifiserte hårstrået tilhørte en ukjent tredjeperson som kan ha begått drapene sammen med den drapsdømte Jan Helge Andersen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer