Uidentifisert lik funnet i Ål

Liket ble torsdag funnet nedgravd mellom to graver på Ål kirkegård. Politiet kjenner ikke identiteten til avdøde, og frykter at vedkommende kan ha vært offer for noe kriminelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdøde er 160 cm høy og ble funnet i 13-tiden av graveren ved Ål kirke, melder Hallingdølen.

Lensmannen i Ål, Sverre L. Mostue, regner med at liket snart vil bli identifisert. Mostue mener at liket ikke kan ha vært nedgravd særlig lenge. Fredag var han i gang med å kartlegge antallet savnede personer i området i perioden 1998-2002, med sikte på å finne en eventuell sammenheng mellom likfunnet og forsvinningene.

- Kriminell handling

- Omstendighetene rundt denne saken er svært spesielle. Vi tror dette liket er plassert på kirkegården etter en kriminell handling, sier Mostue til Hallingdølen.

Levningene blir nå undersøkt av Rettsmedisinsk institutt i Oslo, som foreløpig ikke kan si mye om liket.

Kjønn og alder ukjent

- Denne personen kan ha ligget nedgravd i flere år. Vi vet heller ingenting sikkert om avdødes kjønn eller alder, sier politiadjutant Hedda Obstfelder til Dagbladet.no.

I tillegg til de rettsmedisinske undersøkelse i Oslo, driver politiet undersøkelser på kirkegården for å kunne fastslå den avdødes identitet.

- Vi regner med å vite mer på mandag, sier Obstfelder.

Avdøde var iført vanlige klær, og var ikke plassert i noen kiste. Liket ble funnet rett under torva mellom de to gravene. Det må ha blitt plassert der etter 1993, da graven sist ble åpnet, skriver Hallingdølen.