UiO avviser kritikken fra dyslektiker

- Tidspresset er noe av det man skal prøves i, sier Tilretteleggingstjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Universitetet i Oslo mener det ligger klare fagelige vurderinger bak avslaget til dyslektiske Isis Sunniva de Leon, som Dagbladet skriver om i dag.

- Det er ikke vilkårlig hvilken eksamensform som velges. På juridisk eksamen - 3. avdeling spesielt - skal man resonnere utfra rettskilder og forme juridiske argumenter under press. Tridspresset er noe av det man skal prøves i på denne eksamenen.

- Det er en del av hva vi må forvente av en framtidig jurist, sier avdelingsdirektør ved studiedieavdelingen Monica Bakken.

UiO ønsker ikke å kommentere enkeltsaker og uttaler seg generelt.

- I dette tilfelle vil muntlig eksamen være en eksamensform som ikke representerer prøvingen på den samme måten som en skoleeksamen.

Erna Solberg er oppgitt over Universitetets holdning.

- Det som bør være viktig for dem er å produsere gode jurister, som kan prosedere og bli gode dommere. Her er det selve eksamensformen som er ekskluderende, for en student med alvorlig dysleksi holder det ikke med to timer ekstra.

- Jeg tror folk blir bedre og mer fornuftige jurister av å bli møtt av noen utfordringer på veien, sier Erna Solberg.

AVSLAG: Isis SUnniva de Leon fikk avslag på sin søknad om tilrettelegging på eksamen ved Juridisk fakultet. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
AVSLAG: Isis SUnniva de Leon fikk avslag på sin søknad om tilrettelegging på eksamen ved Juridisk fakultet. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer